Майже 200 громад заявили про перехід в ПЦУ. Ще 400 готують документи

Опубліковано:
2 Лютого, 2019

Майже 200 релігійних громад надіслали звернення для зміни перереєстрації з РПЦ до Православної церкви України у зв’язку зі зміною юрисдикційної приналежності. Про це на прес-конференції повідомив директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш.

“На сьогодні з різних джерел ми маємо майже 200 звернень релігійних організацій, релігійних громад, в першу чергу, які потребують перереєстрації у зв’язку зі зміною юрисдикційної приналежності”, – повідомив Андрій Юраш.

 

“За даними обласних державних адміністрацій така ж або в два рази більша кількість релігійних громад вже готуються змінити. І в тій чи іншій формі намагаються організувати цей перехід. І ми бачимо, тут треба створити всі можливості для реалізації їхніх конституційних прав”, – додав він.

Читати також:  Парафія у Чернівецькій області перейшла в Православну церкву України

Більшість українців ідентифікують себе з Православною церквою України

Переважна більшість українців відносить себе до православного віросповідання – серед них більшість тих, хто ідентифікує себе з новою Православною церквою України (ПЦУ) на чолі з митрополитом Епіфанієм. Про відповідні результати дослідження повідомила прес-служба Центру соціальних та маркетингових досліджень Socis, передає УНН.

“Переважна більшість українців відносить себе до православного віросповідання (70,7%). Серед них переважна більшість ідентифікує себе з новою Православною церквою України (ПЦУ, Митрополит Епіфаній) – 43,9%. Просто православними (не відносять себе до певної церкви) називає себе 38,4% опитаних. З УПЦ Московського патріархату (митрополит Онуфрій) ідентифікує себе 15,2% православних українців”, – зазначили автори дослідження.

Читати також:  Харківська облрада скасувала для російської статус регіональної мови

При цьому в Центрі додали, що просто християнами себе вважають 8,8% опитаних, 6,9% відносять себе до греко-католиків, а 1,3% – римо-католиків, а 9,5% громадян не відносить себе до жодної з релігійних віросповідань.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #парафія, #ПЦУ, #томос, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: