Які програми для аграріїв Тернопільщини будуть доступними у 2019 (Фото)

31.01.2019 22:13   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

Порівняно з попередніми роками, обсяги виробництва сільськогосподарської продукції у 2018 році значно зросли. На фінансову підтримку цієї галузі в державному бюджеті було передбачено 6,3 млн гривень. Чимало аграріїв Тернопільської області змогли скористатися державною підтримкою у різних напрямках.

У 2019 році у держбюджеті також передбачена підтримка аграрного сектору економіки у розмірі майже 6 мільярдів гривень.

Про це повідомив в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Володимир Стахів ОДА. Отож кошти з державного бюджету спрямують на такі напрямки.

На 2019 рік в державному бюджеті передбачається 5,9 млрд. грн. на пряму підтримку аграрного сектора економіки.

Зокрема:

-3,5 млрд.грн - на підтримку галузі тваринництва, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва).

Крім, діючих в 2018 році напрямків підтримки (2500 гривень дотацій на голову за утримання молодняку ??великої рогатої худоби - надається фізичнимособам, 1500 гривень на голову корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму - надається юридичним особам, компенсація 50% за покупку племінних ресурсів, 30% компенсація за будівництво, реконструкцію тваринницьких комплексів, ферм завершені у поточному році), додані напрямки для підтримки зі зберігання та переробки сільськогосподарської продукції та рибництва. Тобто у 2019 році той, хто здає зернофуражні сховища, елеватори, механізовані зерносклади, зерноочисні та зерноочисно-сушильні пункти, комбікормові підприємства та цехи зможе отримати до 30% компенсації з бюджету вартості об’єкту за цією програмою.

-127 млн.грн. - на фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;

-881 млн.грн. - на отримання часткової компенсації (25%) вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва, яка входить до переліку вітчизняної техніки і обладнання для АПК.

-800 млн.грн. - на розвиток фермерських господарств для часткової компенсації:

-вартості закупленого насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції та надання консультативних послуг;

-фінансової підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів;

-часткової компенсації (15%) вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;

-здешевлення кредитів;

-400 млн.грн. - на розвиток хмелярства, закладку молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними. Передбачена 80% компенсація вартості саджанців та включено обладнання по зберіганню та переробці.

З обласного бюджету очікується залучити 4158 тис.грн. на наступні напрямки:

-2500 тис.грн на розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів;

-588 тис.грн. на розвиток тваринництва: закупівля рідкого азоту та відшкодування вартості спермопродукції;

-600 тис.грн на відшкодування вартості доїльних апаратів відчизняного виробництва для індивідуальних сільських господарств;

-380 тис.грн на підготовку, підвищення кваліфікації робітничих кадрів для села.

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі