На Тернопільщині непросто рятувати людей з високих поверхів

Опубліковано:
31 Січня, 2019
На сьогодні проблема ліквідації «висотних» пожеж на Тернопіллі є досить актуальною, адже гасіння та порятунок людей з високих поверхів здійснюється за допомогою спеціальної техніки та вимагає від рятувальників швидкості і вправності, – пишуть Тернополяни.

Як зазначив під час брифінгу начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області, гасіння пожеж у «висотках» ускладнена  як через обмежену висоту авто дробин, так і через  недосконалість систем автоматичного сповіщення та пожежогасіння.

— У висотних будинках, в основному в обласному центрі, на жаль, непросто дістатися до дальніх поверхів та провести рятувальну операцію. Техніка, якою володіє ДСНС краю, зокрема автодрабини, дістають лише до дев’ятого поверху. Прикро, але ця проблема стосується не тільки нашої, але й інших областей у державі. Саме тому цього року з лютого по листопад буде проведено перевірку в будинках підвищеної поверховості на наявність систем пожежогасіння. Кожна будівля повинна бути оснащеною системою димовидалення, сигналізацією, сходовими та балконними клітками, — наголосив начальник.

Віктор Маслей зазначив, що деякі мешканці багатоповерхових будинків зумисне зрізають клітки на балконах, тим самим знижуючи їхню безпеку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будинок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пожежа, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: