В бібліотеці для молоді відбувся національно-патріотичний вечір «Пам’ятай про Крути» за участі молоді та активістів «Правого сектора»

Опубліковано:
31 Січня, 2019

Щороку ми вшановуємо молодих героїв, які у січні 1918 року полягли в нерівному бою біля станції Крути, захищаючи Українську Народну Республіку. Ця легендарна дата ознаменувала відлік духовного злету української нації і вже протягом століття є національним символом для десятків поколінь борців за незалежність. Їхні подвиги навічно увійшли до літопису боротьби як свідчення незламності духу та величі українського народу. В обласній бібліотеці для молоді зібралися небайдужі рівняни на національно-патріотичний вечір «Пам’ятай про Крути: забуте і актуальне», щоб вшанувати пам’ять Героїв-Крутянців.

Модератори заходу Олександр Подвишенний та Андрій Молчан зробили історичний екскурс, де розповіли про революційні перетворення в Україні в 1917-1918 роках, що сприяли проголошенню самостійності УНР. Історик, краєзнавець Олександр Булига підкреслив, що бій під Крутами мав вагоме історичне значення, бо затримав більшовиків на декілька днів і дав змогу урядові УНР вперше за понад 150 років домогтися міжнародного визнання України на переговорах у Бресті. Учні НВК № 12 разом з класним керівником Ольгою Бугайчук підготували літературну композицію та декламували твори українських авторів, присвячені цій даті. Представники ГО «Правий сектор» Олександр Солоненко та капелан Руслан Іванчук зазначили, що свідома молодь власним життям захистила державу та вписала героїчну сторінку в історію визвольного руху. Вони провели паралелі між подвигом Героїв Крут та Героїв АТО, які захищають свою землю від одвічного ворога зі Сходу та відповіли на запитання присутніх.

Захід супроводжувався переглядом документальної стрічки «Бій під Крутами: кома» та архівних відеоматеріалів про дану подію. Скорботно прозвучали пісні «Не спи моя рідна земля» гурту «Мандри» та «Ніколи не плач» гурту «Тінь сонця» у виконанні Сергія Василюка. Присутні схилили голови на знак поваги та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #крути, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рівне, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: