У Тернополі раз в рік відбувається безпрецедентна акція не для слабких духом

Опубліковано:
29 Січня, 2019

До Дня пам’яті Героїв Крут тернопільська молодь організувала акцію «Доба», під час якої провела 24 години в камерах колишнього слідчого ізолятора КДБ. Зараз у цьому приміщенні розташований музей політв’язнів та репресованих.

Впродовж цієї «Доби» учасники спілкувалися з істориками, громадськими, релігійними та політичними діячами. Одним із запрошених став міський голова Сергій Надал.

«Дуже важливо у наш час пам’ятати та шанувати події, які ставали переломними у житті України, – зазначив міський голова. – І це значимо, що акцію «Доба» проводять впродовж багатьох років і щороку вона збирає учасників не лише з Тернополя, а й з інших міст, наприклад, цього року були представники  зі Львова та Хмельницького, які таким чином проявляють самопожертву зарази пам’яті Героїв».

Як зазначають організатори акції – Тернопільська міська організація Спілки Української Молоді в Україні, – у такий спосіб, перебуваючи добу у в камерах колишнього слідчого ізолятора КДБ,  молодь може краще пізнати історію національно-визвольних змагань та вшанувати пам’ять Героїв Крут.

До слова, акція «Доба» у Тернополі відбувається вже понад 15 років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #акція, #камера, #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тюрма
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: