Розвиток об’єднаної громади: Почала діяти Програма економічного та соціального розвитку Тернопільської МТГ

29.01.2019 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

У зв’язку із створенням Тернопільської міської територіальної громади та приєднанням до неї восьми населених пунктів, була затверджена та прийнята депутатами Програма економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади на 2019 рік.

Як зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал, дана програма є зведеною програмою, яка ґрунтується на 31-й галузевій програмі, що були узгоджені з відповідними профільними депутатськими комісіями та прийняті на сесії міської ради. На реалізацію цих програм у 2019 році передбачено 546 млн грн.

«Документом передбачено чимало напрямків, за якими розвиватиметься Тернопільська МТГ у 2019 році. Проте пріоритетними з них є: підвищення конкурентоспроможності громади, підвищення стандартів життя населення, а також розвиток сільських територій. Створення Тернопільської МТГ дасть новий поштовх у розвитку Тернополя та населених пунктів, які стали частиною нашої громади», – підкреслив Сергій Надал.

За словами міського голови, на розвиток і благоустрій кожного з приєднаних до Тернопільської МТГ населених пунктів у 2019 році передбачається виділити по 1 млн грн, а також у цих селах буде повністю збережена інфраструктура та робочі місця.

«У населених пунктах навколо адміністративного центру передбачається створення віддалених робочих місць, зокрема облаштування нових Центрів надання адміністративних послуг, облаштування стадіону у с. Кобзарівка, модернізація амбулаторії у с. Малашівці та створення на її базі хоспісу, модернізація зовнішнього освітлення у всіх населених пунктах, а також організація транспортного сполучення між усіма населеними пунктами громади», – наголошує Сергій Надал.

Нагадаємо, ще 14 листопада 2018 року на сесії Тернопільської міської ради було прийнято рішення «Про добровільне приєднання чотирьох сільських територіальних громад – Курівецької, Малашовецької, Чернихівської та Кобзарівської до територіальної громади обласного центру та міста обласного значення Тернопіль. Всі мешканці Тернопільської МТГ отримуватимуть пільги та соціально-необхідні послуги на рівні з тернополянами.

Також для забезпечення транспортним сполученням Малашовецької, Кобзарівської, Чернихівської та Курівецької сільських територіальних громад, на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради було затверджено маршрути приміського сполучення Тернопільської МТГ, а саме: «Тернопіль – Курівці», «Тернопіль – Кобзарівка», «Тернопіль – Малашівці – Іванківці – Плесківці», «Тернопіль – Глядки».

Мешканці сіл, які приєдналися до Тернопільської міської територіальної громади, у всьому громадському транспорті Тернополя теж користуватимуться пільгами та зможуть оформити «Картку тернополянина».

За матеріалами ТМР


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі