Публічний звіт селищного голови Підволочиська під знаком цензури?

Опубліковано:
28 Січня, 2019

Громадськість Підволочиська зовсім нещодавно проінформували на сайті Підволочиської громади про те, що цитую:

«29  січна   о   16 год.   00  хв.   у  приміщенні   селищної   ради  (зал  засідань) відбудеться  звіт  Голови Підволочиської селищної  ради  Віталія Геннадійовича Дацка. Запитання та  пропозиції  просимо  подавати  в  письмовій  формі    у  відділ   реєстрації  звернень.»

Дійсно, згідно з ч. 6 та 7 ст. 42 Закону № 280 при здійсненні наданих повноважень сільський, селищний, міський голова є підзвітним, підконтрольним і відповідальним перед територіальною громадою, відповідальним – перед відповідною радою, а з питань здійснення виконавчими органами ради повноважень органів виконавчої влади – також підконтрольним відповідним органам виконавчої влади. Закон зобов’язує голову та депутатів звітувати принаймі один раз на рік перед громадою.

Оскільки, звітування відбувається на відкритій зустрічі з громадянами, є цілком логічним, щоб час і місце проведення цієї зустрічі були завчасно оголошені (як мінімум за 7 робочих днів). Така інформація є публічною і не може бути обмеженою у доступі, виходячи з положень ч. 1 ст. 1 та ст. 5 Закону № 2939, відповідно до яких публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством.

На жаль, в офіційному повідомленні з сайту Підволочиської громади випливає те, що звіт голови буде більше формальністю і задати свої питання небайдужі мешканці ОТГ не зможуть в режимі реального часу, оскільки, такі питання повинні пройти «цензуру» відділу реєстрації звернень.

І якщо минулого року пан Дацко звітував (читав) про свої звершення у приміщенні Будинку культури, зігнавши туди працівників бюджетного сектору, то цього року звіт відбудеться у куди скромнішому приміщенні. Сумно дивитися на постановочне інтерв’ю, яке нещодавно давав сільський голова, де він наприкінці сказав, що «я і далі боюсь виступати». 

Але наступні вибори не за горами і виступати доведеться багато, а ще більше – нести відповідальність за свою діяльність або бездіяльність.

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #голова, #громада, #звіт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підволочиськ, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: