Економічне співробітництво має ґрунтуватися на спільному світогляді, тому без діалогу культур нам не обійтися – Леонід Бицюра

Опубліковано:
25 Січня, 2019

Культурно-мистецький діалог є невід’ємною частиною побудови добросусідських відносин між Україною та державами Європи. Така теза була ключовою під час однієї із пленарних дискусій 12-го Форуму «Європа-Україна», який цими днями відбувається в місті Жешуві (Польща).

Читайте також

Віктор Овчарук презентував Тернопільщину на міжнародному форумі в Польщі (Відео)

«Місія дізнатися і зрозуміти. Художники творці та соціальні працівники у розбудові міжнародних сусідських відносин» – модератором цього пленуму став Леонід Бицюра, заступник міського голови Тернополя.

Він із приємністю відзначив, що культурна тематика присутня практично на усіх Форумах, що останніми роками відбуваються як в Україні, так і в Польщі.

null

«Абсолютно природно, що тема культури є одним із питань, які розглядаються під час економічного Форуму. Міждержавна економіка будується з урахування національної ментальності, спільної історичної спадщини, етнічних особливостей груп, що проживають на території країн, які прагнуть до співпраці. Зведення культурного фундаменту є неможливим без пошуку та визначення спільних цінностей, спільного бачення на процеси, котрі відбуваються в суспільствах країн-партерів. Економічне співробітництво у свою чергу має ґрунтуватися на спільному світогляді, тому без діалогу культур нам не обійтися», – зазначив Леонід Бицюра.

null

Нагадаємо, 24-25 січня 2019 року в місті Жешуві (Польща) відбувається 12-й Форум «Європа-Україна». Головною темою цьогорічного заходу є співпраця України та Європи після 2019 року.

До складу делегації від Тернопільщини увійшли представники обласної та міської влади, підприємці та громадські діячі.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бицюра, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: