В Олега Тихого з Тернопільщини лимони родять по півкілограма (Фото)

23.01.2019 14:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Більше 15 сортів лимонів вирощує Олег Тихий з міста Підгайці Тернопільської області.

–  Перше кімнатне деревце ми придбали у 2000 році, це був сорт Пондероза, лимон дозріває дев'ять місяців, і він за дев'ять місяців вродив лимон на 800 грамів. Відтоді все почалося, – розповідає господар.

У зимовий період – полив раз на тиждень. Кожну рослину підгодовують органічними добривами.

«Влітку більшість деревець тримаю у теплиці, однак коли настають похолодання, опалювати її дуже витратно, а тому десь у листопаді заношу деревця до хати, – розповідає пан Олег.

Чоловік запевняє, що заморські деревця не потребують особливого догляду, головне – вберегти їх від шкідників. Треба лише деревце вчасно поливати і підживлювати. Час від часу промивати крону. Пересаджувати цитруси краще навесні, щороку збільшуючи об’єм горщика, адже за рік рослинка майже всі поживні речовини «витягує».  Грунт можна купувати і в квітковому магазині, але потрібно брати спеціальний для цитрусових.

– Особливо треба ретельно стежити, щоб на рослинах не завелася щитівка та павутинний кліщ, – зауважує господар, – а її особливо приваблює ароматний запах цитрусових. Для боротьби з шкідниками ми винайшли спосіб: заливаємо водою часник, настоюємо та кропимо настоєм деревця. Раз у місяць також влаштовуємо для рослин холодний душ. Цікаво, що у всіх наших приятелів, котрим ми подарували щепи лимона, жодного разу не завелися шкідники, і вони особливо за ними не дивляться. Напевне, через те, що у них по одній рослині, а у нас ціла оранжерея.

Для підживлення використовують деревний попіл або ж перегній. Влітку готують добриво з кропиви. Для цього заготовляють молоде листя, утрамбовують його в бочці та заливають водою. Коли настій перебродить і потемніє, ним можна підливати і цитрусові, і звичайні вазони, щоб краще росли.

null  null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі