«Зав`яжи оберіг Україні» - жінки з різних міст Держави провели акцію єднання

22.01.2019 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

«Зав`яжи оберіг Україні» - акція єднання з такою назвою у День Соборності одночасно відбулася у більш як десяти містах країни. Організатором стала «Асоціація жінок України «Дія», лідером якої у Тернополі є Ольга Шахін. У нашому місті захід відбувся біля пам’ятника Симону Петлюрі.

Зв’язані між собою в один ланцюг жовто-блакитні стрічки символізували єдність української нації та соборність України як держави. На кожній стрічці громадські діячки написали побажання та те, якою бачать Україну у майбутньому. 

Акція також мала на меті підтримати українських моряків, які перебувають у полоні Російської Федерації.

«На жаль, ми не маємо змоги брати участь у переговорних процесах, не маємо зараз можливості приймати рішення на державному рівні. Але ми віримо, що добрі думки, мрії та молитви - приведуть до миру в нашій країні. Своїми прагненнями та діями будемо намагатися зробити Державу ще більш об'єднаною і могутньою», - зазначила організаторка акції у Тернополі Ольга Шахін.

Вона також навела у приклад висловлювання Івана Франка: «Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів»… 

За словами Ольги Шахін, сьогодні у 100-ту річницю проголошення України Соборною Державою, як ніколи був відчутний дух єдності! «Адже скільки б не намагалися посіяти розбрат серед нас – українська нація є єдиною! Як і єдина Україна! Дякую «Асоціація жінок України «Дія» за ідейне натхнення цієї акції.

Дякую кожній із вас, дорогі подруги, посестри та навіть раніше незнайомі жінки – хто сьогодні приєднався до нас!», - додала Ольга Шахін.

Стрічкові ланцюги з Тернополя, Ужгорода, Кропивницького, Рівного, Нової Каховки, Дубного, Миколаєва, Первомайська, Чернівців, Запоріжжя та інших міст будуть передані до столиці. У Києві представниці «Асоціація жінок України «Дія» зв`яжуть їх воєдино та передадуть у музей Історії України.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі