Василь Деревляний привітав краян з Днем Соборності України

Опубліковано:
22 Січня, 2019

Дорогі краяни!

Сьогодні ми відзначаємо 100-річницю проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР. 22 січня назавжди символізуватиме унітарність та соборність Української Держави.

Пригадую як на честь цієї події у 1990 році ми вперше провели Всеукраїнську акцію єднання, де більше мільйона людей тримаючись за руки у Львові, Тернополі, Рівному, Житомирі та Києві утворили «живий ланцюг єдності» під синьо-жовтими прапорами. Тоді ж у Тернополі на Співочому полі я вперше на Тернопільщині підняв червоно-чорний стяг національно-визвольних змагань. Згодом він став символом боротьби за Україну.

Як і тоді у 1990-му, так і зараз – наша впевненість беззаперечна, а віра незламна. Ми завжди прагнули до єдності, цінували свободу та загартовували волю.

Символічно, що саме сьогодні у День Соборності, партія «Батьківщина» на Всеукраїнському з’їзді висуває свого лідера Юлію Тимошенко кандидатом у президенти України.

Сьогодні тисячі українців від Луганська до Закарпаття підтримали заклик Юлії Володимирівни вийти на вулиці, взятися за руки і побудувати всеукраїнський ланцюг єдності, як це було у 1990 році. Історія нас навчила, що лише будучи єдиними, пліч-о-пліч перемагаючи спільного ворога – ми маємо свою державу. Сьогодні для українського суспільства, української громади і політикуму найважливіше – бути єдиними в прагненні досягти великої мети – зберегти соборність – повернути Крим та перемогти на Донбасі. Я бажаю нам миру, мужності, віри, натхненної праці та наснаги. За нами правда і ми переможемо!

Слава Україні!

Героям Слава!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #батьківщина, #день соборності, #деревляний, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #привітання, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: