Бучацьку Ратушу, яку оздоблював Пінзель, відкриють у березні

Опубліковано:
21 Січня, 2019

Реставрацію Бучацької Ратуші, яку оздоблював легендарний скульптор Іоанн Пензель, завершать до березня, повідомляє сайт Наш День.

«Ратушу реконструювали десять років. Та лише зараз у роботах помітне пожвавлення. Уже в березні будівлю можна буде використовувати за призначенням. Сюди планують перенести деякі експонати з місцевого художнього музею», – сказав голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Зараз тривають ремонтні роботи зовні та всередині приміщення: встановлюють плафони, стелять паркет тощо.

Проект фінансується за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Роботи проводить Львівське спеціалізоване науково-реставраційне проектно-виробниче управління «Львів-Реставрація».

Довідка

Бучацька Ратуша – унікальна пам’ятка архітектури середини XVIII століття. Належить до найвишуканіших в Україні будівель адміністративного призначення. Її сульптором був відомий в усьому світі Іоанн Пінзель.

Побудована в 1750-1751 роках двоповерхова пам’ятка з 1990-х років потребувала реконструкції.

Антоніна Коляда.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #березень, #бучач, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ратуша, #реставрація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: