Із 50-ти опитаних тернополян – 45 очікують, що той, хто стане новим Президентом України – завершить війну на сході і в державі настане мир. Також, серед очікувань жителів міста від новообраного Глави держави, – зниження цін на комунальні послуги, зростання доходів українців та поліпшення якості життя.

«Найбільше я очікую миру в Україні. Мій дядько зараз воює на Донеччині і я дуже хочу, щоб він повернувся. Хочу, щоб усі наші військові повернулися до своїх домівок, до своїх родин і щасливо жили у колі рідних знаючи, що ворога на наших землях більше немає і немає жодної загрози спокійному життю українців», – каже студентка Олена Біляк.

«А я мати заробітчанина. Ми з чоловіком синові дали освіту, але не мали можливості купи йому житло та автомобіль. Він, розуміючи, що працюючи на звичайній роботі в Україні – на квартиру і машину не заробить, сім’ї своєї не забезпечить, – поїхав на заробітки і уже там 4 роки. Я мрію, щоб мій син повернувся і міг добре заробляти в своєму місті, у рідній державі і був зі своєю сім’єю», – ділиться тернополянка Віра Пархонюк.

«Я очікую, що новий Президент зробить усе, щоб знизити ціну на газ, теплопостачання та на інші комунальні послуги, які сьогодні надто дорого вартують, адже оплачувати усе це – просто неможливо. Сподіваюся, що новий Гарант підвищить заробітні плати, пенсії, стипендії та інші доходи громадян і наше життя стане кращим, ми зможемо дозволити собі усе, що треба для нормального існування», – розповідає тернополянка Галина Вітовська.

«Надіюся, що новий Президент поведе Україну в Євросоюз і в НАТО, щоб підвищити рівень економіки, життя людей і безпеку в країні», – зауважує тернополянин Тарас Писак.

«Я вірю, що новий Президент сприятиме зміцненню єдиної Православної Церкви України і що у всіх храмах нашої країни молитимуться за мир в нашій Батьківщині, а не за країну-ворога та її лідерів», – зазначає тернополянка Тетяна Гороховська.

«Я хочу, щоб новий Президент підвищив рівень медицини в Україні. Недавно я лежала в лікарні і можу сказати, що умови в медзакладах – просто жахливі. З вікон дме холодне повітря, бо вони застарілі, обладнання старе, ліжка «на пружинах» просто вигнуті і змушують хворого підлаштовуватися і лежати у незручному положенні.  А безкоштовного в нашій медицині майже нічого немає, – треба, щоб було по-іншому. Сподіваюся на великі зміни», – каже тернополянка Ольга Пришляк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опитування, #Президент, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: