Нардеп з Тернопільщини звернувся до Верховної Ради, щоб виділила гроші на реконструкцію санної траси у Кременці

Опубліковано:
20 Січня, 2019

Нардеп з Тернопільщини звернувся до Верховної Ради, щоб виділила гроші на оновлення санної траси у Кременці. Траса давно давно потребує реконструкції  і нормального фінансування. Про звернення народного депутата у Facebook написав начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віктор Мацикур.

«Нещодавно один з народних депутатів надіслав лист до голови Верховної Ради з пропозицією виділити з державного бюджету кошти на реконструкцію санної траси у Кременці. Складними шляхами, через уряд та Мінмолодьспорту це прохання було перенаправлено до нас в обласне  управління спорту.

Для чого я це пишу? Все просто – належність спортивних баз до приватної власності громадських організацій (фізкультурно-спортивних товариств) – це системна проблема в українському спорті, що практично унеможливлює розвиток та модернізацію цих баз, а дозволяє їм лише “животіти” за рахунок т.зв. “підтримки ФСТ”, і завершиться рано чи пізно повним руйнуванням цих баз.

Моя особиста думка така – потрібно  Мінмолодьспорту якомога швидше зробити аудит всіх спортивних баз, що є в приватній власності товариств та поставити питання руба – хто має власні кошти та здатен утримувати та розвивати – продовжити співпрацю на умовах державно-приватного партнерства, наприклад. Якщо ж місцеві осередки товариств є по суті  банкрути, без власних коштів та живуть виключно за дотації з бюджету – свідомо їм піти на передачу своїх баз у комунальну власність громад, на території яких вони знаходяться. А громади, місцева влада як ніхто зацікавлені розвивати у себе спорт та фізичну культуру, даючи роботу своїм ж мешканцям, тренерам, а також надаючи можливості для розвитку своїм місцевим дітям – спортсменам.

Маркером для товариств порядності та справжнього бажання розвивати спорт, а не лише “цмулити” бюджетні кошти є таке розуміння. В нас в області всі приватні спортивні бази передані в комунальну або державну власність (або в процесі передачі, що вже завершується). Останнім об’єктом, що досі власником не пропонується до передачі є санна траса у Кременці. Це єдиний такий об’єкт, на якому регулярно весь рік відбувається навчально-тренувальна робота та проводяться офіційні обласні та всеукраїнські змагання, крім того проводяться  щорічні міжнародні змагання на санкороликах “Кубок Бони”.

Я б пропонував ініціатору листа звернутись до обласного  товариства – власника цієї траси з приводу їх бачення. Отут стане зрозуміло – місцевий “Колос” вболіває за дітей та вид спорту, чи далі буде вимагати фінансування для себе, бо ще кілька років такої “підтримки” і підтримувати буде нічого. Санну трасу, як об’єкт (прошу політиків не плутати об’єкт  з спортивною школою та її вихованцями) може врятувати тільки державне фінансування та капітальна реконструкція!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реконструкція, #сани, #тернопіль, #тернопільські новини, #траса
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: