На Тернопільщині «швидка» приїжджатиме на виклик за 8-10 хвилин

20.01.2019 17:13   Джерело: Думай
Опубліковано : Новини Тернопілля

З 16 січня 2019 року у Чортківському районі, а через місяць уже по всій Тернопільській області запускається нова диспетчерська система екстреної медичної допомоги, що покликана якісніше та оперативніше реагувати на виклики пацієнтів.

Міністерство охорони здоров’я України створює єдину національну диспетчерську службу (номер залишається незмінний – 103), аби пацієнти, котрі живуть на межі двох областей, могли отримати допомогу від бригади, що знаходиться найближче до них, навіть якщо ця бригада з іншої області.

Оперативно-диспетчерська служба, яка в скоро зафункціонує в Тернополі, працюватиме таким чином:

- усі бригади екстреної медичної допомоги отримали смартфони, на яких фіксуватимуться виклики «швидкої»;

- на великому моніторі єдиної диспетчерської постійно автоматично висвітлюється місце знаходження кожної бригади по всій області, адже у машинах встановлено трекери.

Отже, як інформує chortkiv.city, диспетчери бачитимуть картину «швидких» по всій області й зможуть визначити, де перебуває бригада медичної допомоги найближча до пацієнта за викликом. Водночас дуже важливо розташувати всі бригади так, щоб вони могли приїхати на виклик за 8-10 хвилин.

Чортківська станція екстреної медичної допомоги включає в себе 5 підстанцій – Чортківську, Борщівську, Бучацьку, Заліщицьку та Товстенську, а також – 9 пунктів постійного базування бригад «швидкої». У Чортківському районі цілодобово працює 6 бригад (лікарських і фельдшерських).

Із березня місяця на базі Тернопільського державного медичного університету розпочинається поетапна перепідготовка лікарів та фельдшерів екстреної медичної допомоги на парамедиків.

Даний проект на Тернопільщині вдалося реалізувати із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку. Загальна кошторисна вартість проекту – понад 7,5 мільйонів гривень. Систему впровадила місцева компанія ТОВ «Протекшн-груп».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Думай  

Коментарі