Богородиця з немовлям у традиційному лемківському одязі головні постаті різдвяної шопки у Монастириську

19.01.2019 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Богородиця з немовлям у традиційному лемківському одязі головні постаті різдвяної шопки у Монастириську. Вперше таку шопку поставили біля музею "Лемківське село". Фігури вертепу майже у зріст людини. Традиційно біля шопки сіно та пастухи, також вітають новонародженого Ісуса лемківські музики, лемко та лемкиня, поряд прикрашені ялинки, зверху ангели та Віфлеємська зоря. 

Віра Дудар, директор музейного комплексу "Лемківське село": "Лемки в найскладніші для себе часи завжди звертались з молитвою подяки до Бога та саме в Бога просили допомоги, завдяки своїй твердій вірі ми зараз маємо можливість зберегти та примножити лемківські скарби - детально вивчаємо наші традиції, проводимо фестивалі. Най наша лемківска шопка, котра засьвітила ся в Монастирыским музейови осьвітит кажду лемківску душу, однайде в ний лемківскій штыфт, зогріє різдвяним теплом шытке лемківске товариство.Тримайме ся Лемківства!!! Тримайме ся купы!!!

Вінчую, вінчую
На шчесьтя, на здравля!!!!!
На то Боже народжыня!!!
Жебы сте были здрави, весели,
Як в небі ангелы!!!
Жебы Вам ся родили быцькы, теличкы,
Як в полі яличкы!!
Христос ся раждає
Христос ся раждає
Христос ся раждає!!!!
Славиме єго!!!

Різдвяна шопка буде стояти у Монастириську до свята Стрітення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі