Віртуозні концерти Олександра Божика пройшли на «ура» у Львові, Івано-Франківську і Тернополі

19.01.2019 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Коли ви вже зібралися на концерт Божика, то бути байджим не вийде. Неймовірно-енергетичне музичне шоу занесене в «Книгу Рекордів України» не лише через досконалість і майстерність виконання. Щоразу зі скрипкою відбувається щось таке. Що просто важко передбачити. Чи не тому після одного феєричного виступу на польському шоу «Mam talent» його назвали «Джиммі Хендріксом серед скрипалів».

Судіть самі, два сольники у Львові 14 січня, перший сольник у Тернополі 11 січня і ще 1 у Івано-Франківську 12 січня.

Якщо ви думаєте, що у програмі Олександра виключно академічна і рафінована класика, то це не те. Улюблені світові хіти, експерименти і експромти – для Божика немає нічого неможливого. Можете уявити собі поєднання саундтреку з «Ігор престолів» ісвяткового «Щедрика»?  А хіт групи «Imagine Dragons», популярну літню пісню «Despacito» чи доробок Фреді Меркюрі на скрипці? Підсилював звучання скрипки рок-оркестр. Здібності Олександра Божика, без сумніву, межують із надможливостями. Музикант зіграв на кількох скрипках одночасно, видобув композицію лише із трьох нот, названими випадковими слухачами із залу, а з однією із відвідувачок навіть виступив дуетом!

Музикант виконав на скрипці власні мелодії та кавери. Звучали різножанрові твори: рок ("Smells like teen spirit" Nirvana), “Богемна рапсодія” Фредді Меркюрі), класика (“Шторм” Вівальді), етно (колядки та коломийка), поп (Despaсito).

Музикант розповів, що любить поєднувати непоєднуване. Йому цікаво зіграти відомі музичні твори у новому виконанні. «Я працюю у жанрі, який називається музичний кросовер, коли чергуються, наприклад Чайковський, Рахманінов і AC\DC», - каже Олександр Божик. Такі виступи називає своєрідним “скрипковим шоу”. І справді енергетика рок-музиканта відчувалася під час виступу Олександра Божика. Він підстрибував, грав на скрипці у різних положеннях, не приховував своїх емоцій та натхнення. І навіть зіграв "У печері гірського короля" Е.Гріга на чотирьох скрипках. Цей номер був одним із найочікуваніших.

«Думала, шо йду на концерт Олександра Божика. Помилялась. То він у 6 років був Божиком, коли йому в руки вперше дали скрипку, а тепер він Бог. Бог сцени. Геній у білих кедах на босу ногу з татушкою Victory на правій руці. Перебираю в голові слова і не можу підібрати нічого. Мене емоційно розірвало на шматки, і я до сих пір не зібралась докупи», - ділиться враженнями від концерту Ольга Процик з Івано-Франківська.

Щось схоже спіткало і Галину Заболотну, яка побувала на концерті Божика у Львові: «Мамо, ти знову вела пряму трансляцію з концерту? Гадаєш, то комусь цікаво? – питає мене дочка з підлітковим скепсисом, моніторить стрічку інстаграму і щиро дивується моїй м-а-й-ж-е-п-і-д-л-і-т-к-о-в-і-й емоційності. Відчуття, коли сидиш у знайомому залі, у цілком притомному стані і вже на 2 хвилині мелодії переходиш у якийсь дивовижний стан (транс, екстаз - не знаю), насолоджуєшся кожною ноткою, кожним вибухом звуку і емоції, що віртуоз, то віртуоз!».

«Талант з великої літери. Божественно, драйвові, емоційно. Браво, Олександр Божик! Дякуємо за чудовий вечір енергії та позитиву, за тепле свято музики у час різдвяних свят. Це так мило, коли на сцені поруч кохана і творча дружина Юлія, а в гримерці у театрі спить донечка Вікторія.Дуже-дуже гарна колискова для доці!», - зворушено розповідає Ірина Цицак зі Львова.

Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ – абсолютні аншлаги! Звісно, музиканту приємно, що його слухачі щасливі. «4 місяці інтенсивної підготовки, репетиції, інтерв'ю - ми ЖИЛИ цим концертом. І ось цей день настав! Це було справжнє шаленство - і те, що відбувалося на сцені, і те, що відчували глядачі у залі. Після концерту овації не вщухали! Це був потужний емоційний ВИБУХДякуємо усім, хто був з нами цього неймовірного вечора", - каже Олександр Божик.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі