Тимошенко єдина, хто дає людям відповіді

18.01.2019 18:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

На нещодавньому ефірі «Свободи Слова» Юлія Тимошенко ще раз довела, що її лідерство у президентських перегонах є цілком закономірним. І це визнають усі, у тому числі й її опоненти. Звідки у Тимошенко рейтинг вдвічі більший ніж у діючого президента, чому вона випереджає всіх без винятку кандидатів, як провладних, так і від опозиції? Відповідь дуже проста: Тимошенко має не тільки чіткий план виведення країни із кризи, який вона вже презентувала народу (над Новим Курсом України працювало близько 500 експертів з різних галузей), а й у неї є відповіді на болючі для українців питання. А саме конкретні відповіді бажають чути люди, замість традиційних для більшості українських політиків гасел на кшталт «за все гарне, проти всього поганого».

У своєму виступі Юлія Тимошенко озвучила дуже важливу думку про те, що, щоб дійсно змінити існуючу в України ситуацію, треба міняти діючі державні механізми, починаючи з Конституції. По суті, необхідно перезаснувати державу, розробивши нові чіткі правила та методи контролю з боку громадян. При цьому Тимошенко вже має проект нової Конституції України, який вона пропонує винести на референдум, щоб саме люди вирішували як жити Україні. У цьому контексті під час ефіру відбулася ще одна важлива подія. Кожен раз, коли хтось з депутатів пропонує винести на референдум якесь питання, то влада завжди через свої спікерів каже, що це неможливо, адже немає відповідного закону. Завдяки Тимошенко та нардепу з фракції «Батькивщина» Сергію Власенко, громадськість дізналася, що референдум можна проводити хоч зараз, враховуючи, зокрема, положення Закону України «Про Центральну виборчу комісію», але це невигідно владі. Адже краще одноосібно приймати рішення, аніж запитувати думку українців.

Повертаючись до Народної Конституції, яку за ініціативи Тимошенко розробляли більше сотні найвідоміших інтелектуалів держави, Юлія Володимирівна пропонує винести її на референдум ще до оголошення результатів виборів, тим самим, зобов’язавши нового президента України працювати вже за новими правилами. А, враховуючи те, що Народною Конституцією передбачено значне зменшення повноважень президента та дає виборцям прями інструменти контролю влади, то можна зробити однозначний висновок про те, що Тимошенко не цікавить влада як факт, а її дії направлені саме на зміни в країні на користь людей.

А враховуючи останні дані соціологів, які кажуть про те, що понад 85% українців вважають, що влада веде країну невірним курсом і те, що досі, незважаючи на те, що до виборів залишилось менш трьох місяців, інші кандидати не запропонували ніяких реальних і ґрунтовних програм, завдяки яким вони планують щось змінювати в країні, то можна прогнозувати подальше зростання рейтингів Тимошенко. Адже пустим обіцянкам у нас люди вже давно не вірять і хочуть бачити конкретику, яку їм і пропонує Тимошенко.

Денис Гороховський, політичний експерт «ІНПОЛІТ»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі