На Тернопільщині починають реалізовувати проект, спрямований на зменшення кількості дітей в інтернатах (Фото)

18.01.2019 12:43   Джерело: Тернопільська ОР
Опубліковано : Настя Острозька

Зустріч, у ході якої обговорили перспективи реалізації проекту в межах Тернопільської області, відбулась сьогодні між очільниками області та представниками Міжнародної благодійної організації Партнерство «Кожній дитині».

Проект «Розробка та впровадження регіонального плану стосовно збільшення обсягів надання послуг з догляду на сімейній основі (реформування інтернатних закладів для дітей)» спрямований на впровадження ефективних  управлінських  рішень, механізмів, соціальних послуг, що сприятимуть догляду і вихованню дітей в сімейному або наближеному до сімейного середовищі, мінімізації потреби в інтернатних закладах. Актуальність реалізації цього проекту у Тернопільській області викликана наявністю в  області  розгалуженої мережі закладів інституційного догляду та виховання дітей і недостатньо розвинутою мережею сімейно-орієнтованих, превентивних  послуг на рівні громад. На сьогодні в області функціонує 19 інтернатів, де перебуває 2575 дітей, 94,4% з них мають батьків.

Реалізація проекту із реформування інтернатних закладів у Тернопільській області дасть змогузменшити потребу в інтернатних закладах шляхом розвитку:

  •        соціальних послуг на рівні об’єднаних територіальних громад, введення посад фахівців із соціальної роботи;
  •        мережі сімейних форм виховання (патронатних сімей,  опіки та піклування, усиновлення,  прийомних сімей, ДБСТ);
  •        інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами;
  •        послуг з соціальної інтеграції для випускників закладів інституційного догляду.

Керівники Тернопільщини зазначили, що усвідомлюють важливість реформи системи інституційного догляду, тому  підтримують реалізацію програми "Модернізації системи соціальної підтримки населення України" і згаданого вище проекту.

«Для успішної реалізації реформи потрібна участь якнайширших кіл громадськості, ці питання мають бути актуальними для всього суспільства, а необхідність та можливість змін має бути очевидною для кожного, а ще обов’язково - допомога сім’ї у громаді, аби дитина виховувалась у родині», - зазначив голова обласної ради Віктор Овчарук.

null
Фото: Тернопільська ОР
null
Фото: Тернопільська ОР

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОР  

Коментарі