Тернополянам загрожують великі штрафи

15.01.2019 19:43   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Новини Тернопілля

850 гривень штрафу загрожує жителям Тернопільщини за не пристебнуті ремені безпеки у транспортних засобах. Законопроект із збільшенням штрафів від 51 до 850 грн. підтримали депутати Верховної Ради України, - пише За Збручем.

Українці масово порушують вимогу щодо ременів безпеки. Про це свідчить кількість складених протоколів: за півроку поліціянти склали майже 200 000 адміністративних протоколів через не пристебнуті ремені.

«Для безпеки дорожнього руху водій зобов’язаний – на автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки, користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки. Винятками із цих правил є особи, які навчають водінню, якщо за кермом учень, а в населених пунктах, крім того, водії з інвалідністю, водії і пасажири оперативних та спеціальних транспортних засобів, таксі. Якщо ви їздите не пристебнуті – вас оштрафують. Передбачено це частиною 5 статті 121 КУпАП», – повідомляє прес-секретар Патрульної поліції Тернопільщини Катерина Басалига.

Відтак не використовувати ремені безпеки дозволено у таксі, спецавтомобілях і навчальних транспортних засобах.

Софія Романська


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі