Дружній тандем: мама – пише, донька – ілюструє

Опубліковано:
15 Січня, 2019

Під час відзначення 150-ї річниці від дня створення «Просвіти» в Україні, перед Новим роком відбувалося багато просвітницьких заходів, зокрема і в Тернополі. Про це у медіа-просторі повідомлялося багато. Приємною несподіванкою для тернопільських діточок став подарунковий набір книжечок, які вручала їм голова міської «Просвіти» Дарія Чубата.

Серед друкованої продукції особливо виділяються три: дві розмальовки і кишенькова «Стежина життя». Це літературно-художні видання із завданням для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку, які завдяки меценатам зявились у видавництві «Терно-граф». Авторка розмальовки «Хто ж це створив?» – тернопільська художниця Світлана Костишин (Семенюк), яка родом із Чернігівщини. Учасниця багатьох виставок народного мистецтва України. Закінчила Львівське училище прикладного мистецтва ім. І. Труша. Працювала художником-оформлювачем на заводі «Оріон» та художником-дизайнером у книжковому видавництві «Джура». Оформила книжки багатьох письменників та поетів. Залюбки ілюструє твори дитячої літератури. Авторка іншої розмальовки «Чудовий Творець» – Ольга Каравицька. Пані Ольга – мама згаданої Світлани Костишин .Отож ця книжечка «народилась» у дружному тандемі матері і доньки. Мама написала дитячі віршики, а донька проілюструвала їх. Ольга Максимівна працювала фельдшером в Києві і на Чернігівщині, а з 1984 року – завідуючою фельдшерським здоровпунктом на заводі «Оріон». Писати вірші стала тоді, коли… втратила зір. Ця світла жінка майстер народної творчості, учасниця багатьох Всеукраїнських і міжнародних виставок народного мистецтва. Її поетичні твори пронизані любовю до Творця, до довколишнього світу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #родина, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: