Тернопільські команди мають шанс поїхати в Мадрид

Стало відоме місце проведення наступного чемпіонату Європи серед студентів з футболу. Кращих 16 студентських команд Старого світу прийматиме столиця Іспанії – місто Мадрид.

Поїхати влітку в сонячну Іспанію мають шанс одразу три команди з Тернопільської області, які беруть участь у чемпіонаті України серед вищих навчальних закладів. Усі вони виступають у конференції «Захід». Але результати їх різні. Якщо ФК «Кременець-Академія» з 16 очками лідирує після осінньої частини змагань, а ФК «Тернопіль-Педуніверситет» з 14 очками і однією грою в запасі займає друге місце, то команда ТНЕУ маючи після семи проведених матчів всього три очка, ділить останні 5-6 місця в своїй конференції.

Ці результати говорять про те, що реально сподіватися на вихід до фінальної частини студентського чемпіонату України (є ще дві конференції, в яких змагається по 5 команд), на якій власне виборюватимуться путівки на чемпіонат Європи, можуть тільки ФК «Кременець-Академія» та ФК «Тернопіль-Педуніверситет». Якщо так станеться, що одразу два колективи з Тернопільщини потраплять до фінального раунду, то він найімовірніше відбудеться у Тернополі.

Нагадаємо, Україна на чемпіонаті Європи в Іспанії може представити одразу дві команди. А все через те, що наша студентська збірна була в трійці кращих на попередній континентальній першості в Португалії в 2018 році.

Турнірна таблиця. Конференція "Захід"

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

ФК “Кременець-Академія”

7

5

1

1

10:3

16

2

ФК “Тернопіль-Педуніверситет”

6

4

2

0

27:6

14

3

“Університет” (Чернівці)

6

4

0

2

17:13

12

4

“Фортеця-К-ПНУ” (Кам’янець-Подільський)

7

3

1

3

11:12

9

5

ТНЕУ (Тернопіль)

7

1

0

6

6:20

3

6

ВНТУ (Вінниця)

7

1

0

6

6:24

3

Принагідно варто сказати, що двічі студентська команда з Тернополя вже брала участь у чемпіонаті Європи. ФК «Тернопіль-Педуніверситет» у 2009 році став чемпіоном (на фото), а наступного року виборов бронзові медалі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Федерація футболу Тернопільської області  

Коментарі