УГКЦ може об’єднатися з Православною церквою України, – Святослав

Опубліковано:
8 Січня, 2019

Українська греко-католицька церква може об’єднатися з Православною церквою України.

Про це у інтерв’ю “5 каналу” сказав глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Святослав наголосив, що єднання двох Церков наразі є цілком реальним. Таку можливість Святослав назвав радісною перспективою.

Водночас глава УГКЦ не вважає, що через об’єднання одна Церква повинна підпорядковуватися іншій.

Читайте також

Священик московського патріархату спалив церкву через Томос

“Найвищим знаком церковної єдності є Таїнство Євхаристії. Тому коли йдеться про пошук шляхів відновлення єдності між християнами, йдеться про відновлення єдності у вірі, а відтак у її вираженні в літургійному житті. Тому коли хтось розриває цю єдність, він розриває євхаристійне сопричастя. Як це сталося між Москвою і Константинополем, після рішення нашої Церкви-матері про надання автокефалії для Православної церкви України”, — додав глава Церкви.

Блаженніший Святослав відзначив, що вже є кілька рівнів щодо співпраці, про які домовилися з його блаженством Епіфанієм:

“Найперше, — розповів Предстоятель, — ми хочемо разом досліджувати спільну спадщину Київського християнства. Бо так історично сталося, що Греко-католицька церква часто в історії попадала під західні впливи, зокрема Латинської церкви. Православна церква попадала під впливи московські, тобто під впливи цієї славно чи сумнозвісної Никонівської реформи, яка виражається у певних обрядових моментах”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #святослав, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: