Тернополяни першими познайомилися з книгою, написаною по обидва боки Збруча

Опубліковано:
8 Січня, 2019

4 січня, у Тернополі відбулась презентація збірки святочних оповідань «Різдво через Збруч». Про це інформує АПУ.

Містян із книгою, що вийшла друком у серії «КМ The BEST» видавничої групи «КМ-БУКС», ознайомили автори. Із семи письменників, твори яких увійшли до збірки, тернополянам та гостям міста презентували п’ятеро із них: Лора Підгірна та Андрій Павловський із Кам’янця-Подільського, Олег Вітвіцький та Софія Пасічник із Тернополя, Наталка Михно із Теребовлі.

Книга містить 8 оповідань і унікальна тим, що об’єднала під своєю обкладинкою авторів, які живуть по обидва боки Збруча. Також до збірки увійшов різдвяний стравопис, який пропонує читачам рецепти страв, що свого часу готували наші бабусі по обидва боки Збруча, а наразі готуємо ми та наші мами.

Передмову до книги написала письменниця, упорядник збірки Лора Підгірна.

«До збірки «Різдво через Збруч» увійшли чудові історії, які нагадають вам напередодні Різдва про важливість бути поруч з близькими людьми, надихнуть на добрі вчинки та наповнять серце кожного читача любов’ю і теплом», – зазначила  пані Лора.

Автори розповіли про свої оповідання, історії їх написання, поспілкувались із читачами, відповівши на питання, що їх цікавили. Також письменники заколядували, виконавши разом із присутніми «Добрий вечір тобі». А наостанок провели автограф- та фото сесії.

Як повідомили АПУ автори збірки оповідань «Різдво через Збруч», Тернопіль став першим містом, в якому презентували книгу. Сьогодні, 5 січня, презентація відбудеться у Кам’янці-Подільському. Далі – в Хмельницькому, Підволочиську, Теребовлі, Києві, Львові. І це ще не вся географія презентацій. Автори зазначають, що вона розширюватиметься.

— “Ліжечко для Янгола”, що увійшло у збірку, — моя особлива казочка, — ділиться співавтор, тернополянка Софія Пасічник, — оскільки вона не лише для дітей, але і для дорослих. Казка-повість — дещо філософська, я би сказала — містична! Вона про те, що Небесне і земне — це одне ціле. Казка написана мовою серця. Також твір про мрії і віру в дива: якщо у них вірити, вони неодмінно здійсняться! Головні особи у казочці — хлопчик Устимко, який занедужав і Янгол, котрий прилетів до малюка із завданням вилікувати його, і не тільки! У казці багато символізму: небесні арфа, сурма, киця і батьки, яких я намагалася зідеалізувати. Хлопчика я назвала Устимом, бо до глибини душі перейнялася героїчною постаттю Устима Голоднюка зі Збаража, одного з перших янголів Небесної Сотні. Словом, читайте, надихайтеся, і нехай вас усе життя супроводжує розмаїття Янголів! А ще — будьте здоровими та частіше усміхайтеся! — заохочує Софія.

АНОТАЦІЯ

Різдвяна пора — завжди особлива. Це час, коли кожен по-своєму шукає, подібно до біблійних мудреців, особливу яскраву зорю, що здатна зігріти душу і вказати шлях до затишку, злагоди і вмиротворення. Часи змінюються, а от прагнення вільно жити у мирі, любові і з чистою совістю — незмінне. Низка українських авторів — Ольга Деркачова, Лора Підгірна, Наталка Михно, Андрій Павловський, Софія Пасічник, Олег Вітвіцький та Віоліна Ситнік — у формі короткої прози дарують читачам неперевершений букет емоцій і змогу відчути багатогранність Різдва.

Як, попри тривалі образи, подарувати хворій близькій людині зимове свято у липні? Чи можливо за короткий час на самоті переосмислити минуле і зустріти свято з оновленим світобаченням? Чи правда, що дітям дано бачити більше і що уявні друзі іноді не такі вже й уявні? Якими стравами здавна зустрічають свято на заході нашої держави? Все це і навіть більше ви знайдете на сторінках збірки «Різдво через Збруч». Христос ся рождає! Славімо Його!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Збруч, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: