Під головною церквою московського православ’я Тернополя націоналісти агітували за об’єднання (Фоторепортаж)

Опубліковано:
6 Січня, 2019

Сьогодні півтора десятка активістів Правого сектору агітували прихожан церкви московського патріархату у Тернополі об’єднуватися у єдину Українську православну церкву, – пишуть Тернополяни.

Адепти патріарха Кіріла намагалися навіть не вступати у розмови з молодими націоналістами.  

Як розповіли керівники Правого сектору у Тернополі, українські націоналісти закликають вірян та священиків підтримати церковне об’єднання. Власну позицію вони висловили сьогодні, 6 січня, на відкритому діалог із парафіянами Кафедрального собору Віри, Надії, Любові і матері їх Софії у Тернополі за адресою, вул. Коновальця, 1

«Ми прагнемо єдності, бо в цьому наша сила. Ми хочемо, аби кожен православний вірянин перейшов до Православної Церкви України та відроджував національну самобутність. Московська церква несе чужі традиції, дурманить голови наших братів та сестер, змушує українців сумніватися у власній самостійності та могутності, однак саме зараз прийшов час мирно перейти до Української Церкви,» – йдеться в офіційному повідомленні Правого сектору.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #націоналіст, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #томос, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: