М’ясо по-французьки – одна з найулюбленіших страв з м’яса на Новорічні і Різдвяні свята

Опубліковано:
2 Січня, 2019

Кожна господиня в передсвятковому часі думає, що б такого смачненького приготувати. Всім відомо, що м’ясо по-французьки одне з найулюбленіших страв з м’яса.

Сьогодні розкриємо вам секрет дуже простого і неймовірно соковитого і смачного рецепта м’яса по-французьки в духовці, який стане для вас просто знахідкою. 

Ну що ж, давайте спробуємо приготувати разом.

Складові:

м’ясо (яловичина або свинина на ваш смак) – 500 грам;

картопля – 5-6 штук;

цибуля – 2-3 головки;

сир – 250-300 грам;

соняшникова олія для змащування форми;

майонез – 150-200 грам;

сіль, перець – за смаком;

гірчиця в зернах – за смаком.

М’ясо по-французьки в духовці. Рецепт приготування

Для приготування цієї страви підходить як яловичина, так і свинина. Я більше люблю яловичину.

Тому беру заморожений шматочок яловичини, даю йому час на заморозку і ріжу на порційні шматочки, потрібної мені товщини.

Відставляю його в сторону. Поки воно буде розморожувати, ми займемося приготуванням інших інгредієнтів.

Беремо картоплю, чистимо і натираємо на крупній тертці.

Опускаємо натерту картоплю в підсолену воду. Це запобіжить потемнінню, а також трошки посолить саму картоплю.

Очищаємо цибулю від лушпиння, нарізаємо дуже тоненькими півкільцями, картоплю віджимаємо від води.

Дно форми змащуємо олією і викладаємо в неї картоплю.

М’ясо до цього часу вже повністю готове, відбиваємо його гарненько.

Шматочки яловичини солимо, перчимо і на кожен шматочок м’яса викладаємо трошки зерен гірчиці – за смаком.

Викладаємо підготовлене м’ясо на картоплю.

Мнемо цибулю руками для того, щоб вона почала виділяти сік.

Викладаємо цибулю на м’ясо і трошки приминаємо його.

Беремо майонез і скроплюємо нашу страву, можна зробити майонезну сіточку, але зовсім тоненьку.

Натираємо сир на крупній тертці, беремо 100-150 грам майонезу і змішуємо з сиром.

Розподіляємо нашу готову суміш сиру і майонезу по всій поверхні цибулі.

Ставимо в духовку на 30-40 хвилин, температура 170-180 градусів.

Після закінчення приготування залишимо нашу страву в духовці ще хвилин на 20, так вона буде ще соковитішою.

Поки наше м’ясо настоюється, поділюся з вами парою секретів.

Картопля натирається на крупній тертці, а не ріжеться кільцями, як у більшості рецептів, для того, щоб вона була ще соковитішою і повністю просякнута усіма соками, які виділяє м’ясо і цибуля за час приготування.

А сир ми змішали з майонезом, щоб скоринка не була такою жорсткою і засмаженою, а навпаки була ніжною і соковитою.

Наша страва готова! Давайте пробувати!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #страва, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: