Шумський районний керівник «Правого сектору» звернувся до священника РПЦ в свому селі

28.12.2018 20:13   Джерело: Соціальна мережа Facebook
Опубліковано : Новини Тернопілля

Відкритий лист священику Російської православної церкви Московського патріархату в Україні, митрофорному протоієрею Віктору Омельчуку, настоятелю храму св.вмч. Георгія Побідоносця села Бриків Шумського району.

Всечесний отче Вікторе, з глибоким сумом довелося почути звістку про те, що в останню неділю, з амвону нашого сільського храму, Ви заявили, що десь створена, кимось, невідомо яка церква. Розумію, що в таке «глухе і віддалене від цивілізації» село Бриків до вас могла і не дійти, безсумнівно велика, і вельми радісна для всіх православних християн України звістка, а з центру вашої церкви в Москві, Вам цього не повідомлять. Хочу щоб Ви знали, що 15 грудня у Києві, в соборі Святої Софії, під головуванням представників Вселенського Патріарха відбувся об’єднавчий собор Православних церков України. З благословення його всесвятості Патріарха Варфоломія, створено єдину Православну церкву України та обрано її предстоятеля, митрополита Київського і всієї України Епіфанія. 
Неодноразово дискутуючи про перехід громади у Київський патріархат, Ви, здавалось мені, бачили перепону у невизнанні української церкви іншими помісними церквами. Тепер визнають, хоч не всі, але це справа часу. Стоячи в Києві на Софіївській площі та ділячись радістю з одновірцями з нагоди єднання православних християн, хотілося поділитися радістю і з Вами. Думав, нарешті піду на службу в наш сільський храм, де поминатимуть нашого українського предстоятеля, молитимуться за наше військо і державу. Але я чомусь завагався, не подзвонив, виявилось що недаремно…. Не потрібна Вам Помісна Православна Церква України. Нажаль… надіюсь поки що…

Кажете, що ніхто не знає про те, що Ваш митрополит Сергій неодноразово відвідував столицю ворожої нам держави і зустрічався з її главою Путіном. Та ще і нагороду отримав, правда ще у 2013 році, та це нічого не міняє, «орден дружби» - нагорода від вбивці синів України, на груди самого митрополита вашої церкви, міг би вже й повернути, але ж ні, значить заслужив на службі в окупантів. Про Вашого митрополита Київського Онуфрія взагалі мовчу, не може бо постійний член синоду Російської церкви не бувати в тій же ворожій столиці, з нагородами від вбивць у нього – теж саме. Чи можливо вони їздили визволяти наших політичних в’язнів, прохали залишити у в’язницях себе замість них?

Говорите людям що ваша церква є українською церквою, як це вказано в статуті парафії. Та не треба зупинятися на одному парафіяльному статутові, глянемо статут самої «УПЦ», до чого тут назва, давайте прочитаємо зміст – весь статут пронизаний залежністю від російської церкви. В статуті РПЦ виділено окремий розділ – Українська православна церква, задекларована самостійність в управлінні - лише на папері. У диптиху православних церков також немає такої церкви як УПЦ. І зрештою, чому соромитися приналежності до канонічної православної Російської церкви, не розумію. Та й скоро прийдеться перейменовуватись, згідно внесених змін до закону, щодо організацій, центри управління яких знаходяться в столиці країни, визнаної країною агресором.
І наостанок, Ви є особою, що неодмінно залишиться в історії нашого села. Питання лише в тому, якою буде та історія. Для багатьох наших односельчан Ви вже є людиною, що зрусифікувала службу в нашому храмі. Що ж далі, слуга Москви? Посібник окупантів? Чи може справжній пастир? Священик, що рішуче перейшов на сторону свого православного українського народу? Вибір за Вами.

З повагою, і надією на єдність в Православній Церкві України

Ігор Золотун, с. Бриків, парафіянин храму Святого Преображення Господнього міста Шумська ПЦУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Соціальна мережа Facebook  

Коментарі