Уряд України підтримав заборону використання тварин в цирках

Опубліковано:
28 Грудня, 2018

Кабінет Міністрів розглянув та схвалив запропоновані Мінприроди зміни до законодавства, яке стосується захисту тварин від жорстокого поводження. Серед них і заборону використання диких тварин у цирках.

Про це повідомляє прес-служба Мінприроди.

“Уряд підтримав наш законопроект, який врегульовує ряд питань щодо захисту тварин від жорстокого поводження. Зокрема, і заборону використання диких тварин у цирках із перехідним періодом 5 років”, – сказав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Він зазначив, що цей час знадобиться для вироблення механізму передачі диких тварин до природно-заповідного фонду та визначення місць подальшого проживання тварин.

“Ми не можемо в один день заборонити використання тварин, не подумавши, що буде з ними далі, хто їх буде утримувати та годувати. Україна не перша країна, яка проходить цей шлях. Я також розумію, що ми отримаємо великий спротив від людей, неготових відмовитися від експлуатації тварин у видовищах. Ми готові до цього протистояння. Зрештою, у світі є кілька десятків країн, які відмовилися від цирків і Україна має всі шанси поповнити їх ряди. Попереду розгляд проекту закону у ВРУ”, – сказав Семерак.

Так, згідно запропонованих змін, розгляд справ про адміністративні порушення стосовно диких тварин віднесено до компетенції Державної екологічної інспекції України, а щодо домашніх та безпритульних до Національної поліції України.

Нагадаємо, офіційно виступи диких тварин у цирках заборонені у таких країнах як Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Данія, Латвія, Голландія, Румунія, Словенія, Фінляндія, Швеція. У Болівії, Греції, Данії, на Кіпрі та Мальті заборонені циркові виступи і диких, і свійських тварин. В Угорщині та Португалії заборонено використання диких тварин в цирках, які включені в Список CITES I.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заборона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тварина, #тернопіль, #тернопільські новини, #уряд, #цирк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: