В Луцьку розповіли про невідому історію Волині

27.12.2018 12:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Недавно в Луцьку відбувся цікавий захід в рамках проекту «Файна гутірка». В атмосферному луцькому закладі Нashtag.bar, що по вулиці Винниченка розповіли про 20 невідомих фактів із історії Волині. Спікером заходу була Тетяна Яцечко-Блаженко, старша викладачка кафедри документознавства і музейної справи факультету історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Організаторами події є Волинська Фундація, Lihtar.agency та Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьк

Одним із організаторів та ідейних натхненників «Файної гутірки» є Павло Данильчук, волинянин, депутат Луцької міської ради, ось що він розповів про проект: «Ідея з'явилася з однодумцями рік тому назад, тоді вирішили робити такого формату зустрічі. Відразу виникла і назва «Файна гутірка», тобто гарна розмова з цікавими особистостями та корисними ідеями. Завдання «Файної гутірки» творити і певне середовище небайдужих людей в Луцьку через «розвіртуалення» та живе спілкування на різні важливі для суспільства теми та з цікавими людьми, які творять різні проекти».

На офіційній сторінці «Файної гутірки» можна прочитати, що стартував проект у вересні 2017 року. 29 вересня розмова велася про політику та культуру із громадсько-політичним діячем Олесем Донієм та музикантом Сергієм Шишкіним. Другу гутірку 2 листопада провела перший заступник голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак. Тоді обговорювали питання декомунізації, державної політики у сфері національної пам’яті. 10 грудня говорили про Майдан, війну та службу в правоохоронних органах з начальником патрульної поліції Рівненщини Сергієм Мерчуком та лейтенантом Національної гвардії Володимиром Пастушком. 27 грудня відбулася гутірка про природу та екоактивізм із Петром Тєстовим.

В 2018 році відбулись: 15 лютого  - «Історія без нафталіну» з лідером гурту OT VINTA Юрком Журавлем. 22 березня - Гутірка про безпеку життєдіяльності людини з інструкторами тренінгового центру СРУБ. 24 травня - Як знайти своїх предків он-лайн розповів засновник сайту pra.in.ua Ігор Гошовський. 3 вересня - Чи може журналіст бути політиком говорили з нардепом Дмитром Добродомовим. 28 вересня - Файна гутірка з письменником Андрієм Кокотюхою. 10 жовтня - про гори, війну та спорт для нескорених розповів Сашко Чуб. 19 листопада - Майя Москвич розповідала також про Ігри Нескорених, Австралію та принца Гаррі.

Своїми враженнями про останній захід поділився Іван Рудянин, кандидат історичних наук, викладач СНУ імені Лесі Українки: «Люблю відвідувати подібні заходи. Це допомагає мені дізнатися більше нових фактів про історію рідного краю. З'являється чимало ідей про використання отриманої інформації у навчальному процесі на парах із «Історії України».

Сторінка «Файної гутірки» в facebook https://www.facebook.com/faynahutirka/

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фотографи: Олег Черненко та Андрій Петріщев


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі