У Кременці ремонтують пам’ятку архітектури, яка розвалювалася 15 років (Фото)

22.12.2018 20:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Настя Острозька

Уже навесні 2019 року, як запевняє підрядник Віктор Герасимович, що повертає майже зруйновану споруду Кременецької школи мистецтв до життя, у відремонтованій частині зможуть займатися діти, повідомляє сайт Терен.

– Ми почали з того, що зробили сусідам школи новий септик. Відтоді підтоплення стін нечистотами і, як наслідок, руйнування будівлі не загрожувало. На сьогоднішній день, основний корпус готовий до завершального етапу оздоблювальних робіт. Усі матеріали для цього також закуплені. Зараз поштукатурені стіни висушують. Відразу після цього майстри візьмуться до укладання паркету та кріплення підвісних стель, – розповів Віктор Герасимович.

null
 Фото: Терен
null
 Фото: Терен

Споруда Кременецької школи мистецтв, яка носить ім’я видатного земляка-композитора Михайла Вериківського, впродовж 15 років перебувала у жахливому стані. Центральна частина приміщення зсередини була фактично зруйнована, не було навіть перекриття між першим та другим поверхом.

У 2008 році у липні ледве встигли розпочати ремонт, як у листопаді вже закінчилися гроші. З того часу центральна частина споруди стояла у суцільних руїнах. «Добити» пам’ятку архітектури допомагали сусіди. У прилеглому до подвір’я школи квартирному будинку зробили власну каналізацію із септиком, який чомусь не звикли викачувати. Більше того, сусіди вивели трубу, з котрої просто на стіни школи мистецтв лилися нечистоти.

null
 Фото: Терен

Як інформує відділ культури та туризму Кременецької міської ради, Кременецьку школу мистецтв ім. М. Вериківського відвідують 410 учнів, навчальний процес здійснюють 45 викладачів. Невдовзі вони матимуть нові класи відремонтовані за євростандартами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі