Про який «фейк» розповіли в Тернопільському обласному військкоматі?

Опубліковано:
22 Грудня, 2018

В Тернопільському обласному військовому комісаріаті спростовують інформацію про те, що працівники військкоматів влаштовують «полювання» на призовників. Мовляв, це фейк, якому не варто довіряти, – пише Файне місто.

«Хоча призов на строкову вже майже завершено, все одно в деяких ЗМІ та на форумах в соціальних мережах розповсюджуються фейкова інформація з посиланням на так званих “військових експертів” і не існуючих представників Генерального штабу Збройних Сил України, яка зовсім не відповідає дійсності або є результатом бурхливої та нездорової фантазії. Часто-густо в соціальних мережах та на сторінках інтернет-видань висвітлюють фото військових у громадських місцях та підписують, що нібито військові комісаріати проводять облави і «крадуть» людей прямо на вулицях», — йдеться на сторінці облвійськкомату у мережі «Фейсбук».

А щодо повістки та облав, то згідно частини восьмої статті 15 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу” (Закон) після набрання чинності Указом Президента України щодо проведення чергового призову у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову. Також відповідно до ч. 10 цієї ж статті Закону у разі неявки призовника без поважних причин за викликом районного (міського) військового комісаріату на призовну комісію він несе відповідальність, установлену законом.

«Усі ж вищезаначені фейкові повідомлення у ЗМІ та соцмережах робляться або на замовлення противників відбудови Збройних Сил України або для саморекламування та ніяк не для підвищення іміджу військовослужбовця, як захисника своєї держави», — пишуть на сторінці Сухопутних військ ЗСУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військомат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фейк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: