«Слово про війну 2» – розповіді з перших вуст

Опубліковано:
21 Грудня, 2018

У Тернопільській бібліотеці для молоді відбулася презентація другого вже тому реальних історій  «Слово про війну2». Про книги розповідали безпосередньо автори текстів, які завітали на зустріч: волонтерка, керівник національно-патріотичного клубу «Тризубець» – Оксана Бурега, військовослужбовець ЗСУ Ірина Скасків. Віртуально (через відеозвернення) спілкувалися автори-військовослужбовці Володимир Базар та Василь Піддубний. На питання присутніх відповідав прес-офіцер місцевої 44-ої артилерійської бригади Юрій Кульпа.

Збірка історій видана в рамках проекту «Козацькі байки та історії АТО». Це вже друга книга з тритомника історій про війну на Сході, які розповіли безпосередньо самі учасники буремних подій, волонтери, патріоти.

Згаданим історіям  передують рядки, які виступають епіграфом до книги. Оминути їх неможливо: «Слова. Ті, що рвуться з душі, ті, що стримуєш в собі, бо вони несуть біль. Слова, написані кров’ю солдат, потом волонтерів, слізьми родичів та близьких. «Слово про війну» – історії українців, в життя яких прийшло лихо під назвою «АТО». А насправді – війна». У книзі зібрані відверті, щирі історії бійців АТО, добровольців з «Азову», «Айдару», «Донбасу», розповіді волонтерів, та тих, хто вміє чекати. Це не просто історії про війну з перших вуст. Це сильні живі емоції, почуття. Біль поразок і втрат, радість перемог, розпач, наснага, відчай і азарт бою, це сльози і гумор. Історії різні – сумні та смішні. Поєднує їх лише одне – любов до України. Якщо ви патріот, –  ця книжка для вас, – читаємо в анотації до видання. Якщо у першому томі є 17 історій, то у другому – 20. Імена і прізвища всіх авторів виписані на обкладинці книги. Цього разу замість Василя Піддубного з’являється його псевдо Стівен Робертс. На форзаці книги зображені мапи Донецької та Луганської областей із написами «Ситуація на Сході України» 2014 – го та 2015 – го років. Присутня позначка 14+. Авторка історії “Світанок миру» Ірина Скаскін каже, що в її головній героїні тернополяни можуть впізнати відому волонтерку Лілю Мусіхіну.

Це книга про війну і відношення до неї, – каже Василь Піддубний. – У нас була вимога до авторів: жодних вигадок чи фантазій, тільки реалістичні факти. Героїзму і романтизму нема, гола правда, без прикрашувань. І було б дуже добре прочитати її молоді.

Тим часом присутні у світлиці студенти написали побажання на заздалегідь виготовлених сніжинках і прикріпили їх до великого плакату, аби передати на фронт воїнам. Воїнам Світла.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: