Дві одразу: як виплачуватимуть пенсії в грудні та січні

21.12.2018 00:22   Джерело: Терноград
Опубліковано : Новини Тернопілля

Кабінет міністрів планує зобов’язати Пенсійний фонд виплатити українським пенсіонерам у грудні одразу 2 пенсії — грудневу і за січень, - пише Терноград.

У Кабміні з’явився проект постанови про виплату січневих пенсій у грудні, як це було 2017-го, передає “Країна 24”.

Таким чином в уряді планують перестрахуватися від затримок пенсій у січні в зв’язку зі святами. Дати виплат будуть узгоджені Міністерством соціальної політики України з оператором Укрпошти та відділеннями банків.

З 1 грудня всі пенсіонери отримуватимуть не менш як 1497 грн . Якщо розмір виплати менший, то її збільшать. Крім пенсій, із підвищенням прожиткового мінімуму зросте і мінімальний розмір цілої низки виплат, передає Сегодня.

В Україні на виплату пенсій наступного року витратять із бюджету рекордні 167,5 млрд грн. 2019-го двічі проіндексують прожитковий мінімум, проведуть перерахунок усіх виплат за формулою та підвищать пенсії військовим.

Другий етап перегляду пенсій – у січні наступного року лише для військових.

Військовослужбовець із 20-річним стажем на пенсії має право на 50% своєї зарплати, співробітник поліції – 55%. За кожний рік стажу понад 20 років пенсія збільшується на 3%. При цьому пенсія не може бути нижча за мінімальну і вища 70% зарплати. У січні 2019-го військові отримають 25% належної їм надбавки. Тобто, що старший пенсіонер, то більше застаріла його зарплата і то вища буде надбавка.

Крім того, Міністерство соціальної політики пропонує скасувати розмір максимальної виплати. У результаті окремі українці зможуть отримати виплати у розмірі понад 150 тис. грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терноград  

Коментарі