Тернопільський міст для «Хогвартс-експреса»

Опубліковано:
19 Грудня, 2018

Знаменитий Плебанівський віадук часто потрапляє до рейтингів найкрасивіших мостів України та світу. Цікавість до нього не вгасає навіть взимку, хоча дещо і знижується через погодні умови. Тепер пройти до цього шедевру архітектури, створеного італійськими інженерами в австрійський період української історії, можна за готовим туристичним маршрутом, який представив Туристично-інформаційний центр Теребовлі.

Також команда центру організувала толоку для очищення шляху від сміття, тож гуляти ним стало ще приємніше. Загалом, до дев’ятиаркового красеня-віадука довжиною 100 метрів проклали і велосипедні, і пішохідні маршрути, що лише розширює можливості для любителів активного туризму.

Щоб зробити селфі на тлі віадука та не оминути незабутні пейзажі з 30-метрової висоти мосту, краще піднятися до пішохідної зони. Із приводу екскурсійного супроводу варто звертатись до Туристично-інформаційного центру міста Теребовля, який знаходиться в Музею-майстерні. До речі, там зможете придбати сувенір-календар із зображеннями віадука.

У Теребовлі також варто відвідати замок XVII століття, точніше те, що від нього лишилось. А в кількох кілометрах від нього є ще одне, не менш цікаве, історичне місце – руїни Підгорянського монастиря або, як його називають, монастир отців Василіян. Можна відвідати і Микулинецькі мури замку, який не раз тримав оборону в гетьманські часи, чи пройтись до місцевого Палацу Потоцьких.

Для ночівлі краще обрати один із готелів Тернополя, до якого від Микулинців їхати хвилин 25 на авто. Зокрема, готель “Галичина” запропонує двомісний стандарт за 590 гривень. І радимо завчасно забронювати готелі в Тернополі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віадук, #міст, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: