Президент України Петро Порошенко відвідав ТНПУ ім. В. Гнатюка

19.12.2018 14:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Максим Скасків

У рамках робочої поїздки до Тернопільської області відбулася зустріч гаранта з професорсько-викладацьким складом та студентським активом Тернопільської області, яка відбулася в приміщенні Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Перш за все розповідь пішла про надання автономії Українській Православній Церкві. Президент заявив, що Україна має право на власну Церкву, а українці мають право йти до Бога такою дорогою, якою хочуть. Гарант також зауважив, що це є важливим не лише для православних, і навіть не лише для віруючих. Він сказав, що це значима подія в нашій історії, яка становить інтерес не лише для українців, а й для усього світу.

 Далі Петро Порошенко повідомив про те, що підпише закон про присвоєння статусу учасників бойових дій борцям за незалежність України в ХХ столітті. Зачепивши цю тему, згадав і про Збройні сили України. Президент наголосив, що ще 4 роки тому наша армія була в жалюгідному стані, без належного забезпечення, з розкраденим або розпроданим озброєнням та припасами. Однак вона відновила свою боєздатність завдяки реформам і зусиллям волонтерів. Глава держави зауважив, що багато відомих політиків, які підписували документи, що санкціонували знищення української армії, зараз заявляють про готовність стати Верховними Головнокомандуючими. «Думаю, що виборці дадуть їм належну оцінку» - сказав гарант. За його словами, сучасна українська армія є однією із найбоєздатніших у Європі, а також поступово переходить на стандарти НАТО.

Насамкінець, Петро Порошенко сказав, що наше покоління – перше, яке чинить опір московським загарбникам, адже раніше українцям не вдавалося зберегти державу. Цей успіх доводить, що сьогоднішнє покоління українців – сильне покоління.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі