«СловоСвіт» тернопільської письменниці Марії Баліцької

Опубліковано:
19 Грудня, 2018

Слово і світ невід’ємні одне від одного. Бо ж всі пам’ятаємо, що «Спочатку було Слово…». Чисте, Світле, Благословенне. Бо Було – Бог і було Богом. Шкода, що чимало сучасників ні на йоту не замислюються над тим, яким неоціненним Даром володіють…  і оскверняють його.

Напередодні Дня Святого Миколая в бібліотеці ТНЕУ імені Л.О. Каніщенка зібралися студенти, викладачі та працівники  згаданого закладу вищої освіти на перше засідання – « Філософія Літературних Читань з Марією Баліцькою «СловоСВІТ».  Письменниця і журналістка Марія Баліцька читала свої поезії і коротку прозу – філософські міркування, які спонукають людину ходити у Світлі і жити в гармонії з Природою – Богом Живим. Директор бібліотеки Казимир Возьний отримав від відомої тернопільської письменниці, керівника філософських літературних читань «СловоСвіт» безцінний дарунок – книги.

Філософську книжку авторки “Посивіле Серце” отримала у подарунок бібліотекар Тетяна Мудрак, яка озвучила свою версію відповіді на запитання “Чому Світ ловив Григорія Сковороду, але не впіймав”. Щоб глибше відчути енергію сковородинівського Слова,  читали уривки з творів видатного українського мислителя.  – Господь покерував стартувати 18 грудня – у день преподобного Савви, якого називають Богоносним /носив у собі Бога – Світло/, а Григорій – син Савви Сковороди, – ділиться думками письменниця.  – Дуже важливо, узявши до рук Книжку, розгорнути її і вже з перших Слів усвідомлено поринути в духовний Світ автора: не просто знайомитися з головними героями, а відчувати, що було мовлено поміж рядками тексту. Важливо вміти відрізнити буквально сказане слово від його глибинного підтексту, а ще – приймати підказки автора, як Духовні Дари, вчитися бачити-чути-відчувати Слово, закохуватися у Книжку, зрештою, ставати Люблячими Серцями Землі!!!

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #баліцка, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: