Михайло Головко: Вимагаємо оприлюднити дані про всіх російських та українських підприємців, які ведуть бізнес з агресором

Опубліковано:
18 Грудня, 2018

Народні депутати України від ВО «Свобода» Михайло Головко, Андрій Іллєнко, Олександр Марченко, Олег Осуховський направили звернення до центральних органів виконавчої влади з вимогою надати інформацію про бізнесменів, які ведуть підприємницьку діяльність з РФ.

Як зазначають ініціятори звернення, ситуація, за якої в Україні продовжує розвиватися російський бізнес, є неприйнятною. Тому інформація від Міністерства юстиції України, СБУ та ДФС дасть змогу виявити комерційну діяльність цих горе-бізнесменів, якими є, зокрема, жителі РФ, які через підставні фірми або напряму заробляють статки в нашій державі. Також це українські громадяни, які по-зрадницьки фінансують через співпрацю з російським бізнесом війну на сході України.

«Четвертий рік війни не заважає російському бізнесу вільно працювати та розвиватися в Україні. Воєнний стан ніяк цієї проблеми не вирішує. З перших днів війни свободівці пропонували набір економічних заходів проти російського бізнесу, який часто має безпосереднє відношення до фінансування терористів. «Свобода» пропонувала запроваджувати дзеркальні санкції та націоналізувати російські активи в Україні, але політична воля для цього у теперішньої влади відсутня. Для формування списків російського бізнесу, який працює в Україні, ми з колегами-свободівцями витребували дані про кінцевих власників – юридичних осіб, які мають громадянство РФ, а також фізичних осіб-громадян Росії»,  – пояснив Михайло Головко.

Ліквідація в Україні бізнесу ворожої держави, на переконання нардепів-націоналістів, є очевидним та необхідним заходом зміцнення безпеки української держави.

«Свобода» не зі ЗМІ знає, що таке війна. Всі ці роки тисячі націоналістів захищали і захищають Україну зі зброєю в руках. Саме тому ми вимагаємо негайних конкретних кроків, про які говоримо від самого початку війни. Зокрема, варто припинити торгівлю з агресором та діяльність на території України російського бізнесу, необхідно негайно розпочати процес його конфіскації», – наголосив Михайло Головко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #головко, #депутат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підприємець, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: