На Тернопільщині наварили понад 200 тисяч тонн цукру, але менше, ніж торік

Опубліковано:
16 Грудня, 2018

Цукровари Тернопільщини завершують виробничий сезон 2018 року. На чотирьох виробництвах ТОВ «Радехів-цукор», зокрема в Чорткові, Хоросткові, Збаражі й Козові перероблено понад 1 млн 7500 тисяч тонн цукросировини при урожайності 478 цнт з га. Цукрові буряки викопано з площі 32.7 тис га. Валовий збір солодких коренів становить 1570 тис тонн. Наварено 218 тисяч тонн білих кристалів. На кінець першої декади грудня уже зупинили роботу і завершили переробний сезон трудівники Збаразького та Козівського. Робочий ритм не припиняють Чортківський і Хоростківський заводи, що приймають не лише цукрові буряки з Тернопільщини, але з сусідніх областей України.

null

Нагадаємо, що торік на цукрозаводах області було вироблено 283,5 тис. тонн цукру- піску, перероблено 1млн 930 тисяч тонн цукрових буряків при цукристості коренів 17,7%. Найбільше Чортківський – 123 тисяч тон, Хоростківський-74 тисячі тонн. Нагадаю , що найбільші бурякосіючі господарства в області ТзОВ « Бучачагрохлібпром», ПАП «Агропродсервіс», ПАП «Дзвін» Чортківського району, де колективи очолюють знанні аграрники краю Герой України Петро Гадз, заслужені працівники сільського господарства України Андрій Баран та Василь Градовий. Урожайність солодкого гектара склала 550- 612 цнт з га.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аграрій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #цукор
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: