Юлія Тимошенко: Першим рішенням новий президент знизить ціну на газ для населення

Опубліковано:
14 Грудня, 2018

Першим рішенням нового президента має стати вето на всі постанови, якими встановлено непосильні, необґрунтовані ціни на український природний газ для людей.

Про це лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила під час програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Лідер партії «Батьківщина» пояснила, що тарифи – це абсолютна монополія, це ще один величезний податок, від якого люди не можуть ухилитися.

Юлія Тимошенко переконана, знизити тарифи можливо і для підтвердження цього навела декілька цифр. Так, наприклад, за бухгалтерією «Укргазвидобування», собівартість видобутку українського природного газу з надр становить 1 грн за кубометр. Якщо додати податки, транспортування, 30% рентабельності, то ціна становитиме 3,55 грн. Проте, постановою уряду ціну на газ для населення становить 8,55 грн за кубометр, тобто в два з половиною рази вище.

«Встановлення тарифів – це одна з найбільш корупційних моделей, яка є в країні. Через тарифи витягнули останні копійки з кишень родин», – заявила Юлія Тимошенко, лідер партії «Батьківщина»:

Лідер партії «Батьківщина» зауважила, що встановлена сьогодні ціна на газ не має нічого спільного з ринковою. Бо у світі не існує більше іншої країни, де ринкова ціна на газ встановлювалась би постановою уряду, як в нас. Ринкова ціна має встановлюватися ринком.

Юлія Тимошенко нагадала, що держкомпаніями щорічно видобувається понад 16 млрд кубометрів газу, а рівень споживання населенням – 15 млрд кубометрів. Це означає, що українського газу вистачає навіть із надлишком. Відповідно, нова влада зможе вдвічі знизити ціну на газ, зберігаючи прибутковість галузі і рівень видобутку.

Нагадаємо, що ще місяць тому, 19 листопада, під час Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко пояснила, що причина підвищення рішенням Порошенка ціни на газ не в МВФ. А в тому, що саме в той час, коли тарифи підвищуються, президент переписує на своє корупційне оточення вітчизняні газові родовища, розвідані за рахунок держави.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #батьківщина, #газ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тимошенко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: