Міжнародний турнір з вільної боротьби в Теребовлі (Відео)

Опубліковано:
10 Грудня, 2018

8-9 грудня 2018 року в Теребовлі, в спортзалі ТЦФЗН «Спорт для всіх», вже втретє проводиться відкритий турнір з вільної боротьби юнаків під патронатом міської ради. Цього року це були спортсмени  2007-2008 років народження і 2009-2010р.н. Донедавна турнір мав статус Всеукраїнського, а від нині має статус Міжнародного, бо в ньому прийняли участь спортсмени із сусідньої Молдови. І це викликає захоплення у жителів хоч і маленького, але древнього княжого містечка.

На турнір прибуло 12 команд юнаків із своїми тренерами зі Львова, Вінниці, Херсона, Чернівців, Тернополя, м. Джурів Снятинського району Івано-Франківської області, Кам’янець-Подільського Хмельницької області, Чорткова, Скали-Подільської Борщівського району, Збаража, Підволочиська, з Республіки Молдова. В загальному прийняло участь більше 100 спортсменів.

Під час відкриття турніру право підняти Державний прапор України було урочисто надано призеру чемпіонату України з Вінниці Віталію Гарназі. Потім спортсменів та гостей турніру привітала музично-вокальною композицією одна із артистів Теребовлянського ЦКІД .

З вітальним словом виступив мер міста, який зокрема сказав: «Відразу хочу подякувати усім командам та їх тренерам, які люб’язно прийняли запрошення до участі в нашому турнірі, саме завдяки вам він в останні роки набирає ваги, значимості і стає традиційним. Кожного року спортивна історія нашого міста повниться новими перемогами та досягненнями, новими іменами спортсменів та вражаючими результатами. Наше місто хоч і маленьке, та ми гордимося з того, що древню княжу столицю так часто відвідують відомі волейболісти, боксери, футболісти, а сьогодні й представники одного із найпопулярніших єдиноборств у нашій країні – вільної боротьби. Тож, бажаю вам успіхів, перемог й добра!»

Головний суддя турніру, суддя Міжнародної категорії з Кам’янець-Подільського Володимир Костенюк, відкриваючи змагання, побажав спортсменам: «Змагання проводитимуться за Міжнародними правилами, розробленими Всесвітньою Федерацією боротьби. Бажаю вам усім справедливої, чесної та професійної боротьби, доброї та дружньої атмосфери! Нехай вам щастить!»

Відразу слід відмітити, що турнір так і проходив – спортсмени показали все, що навчили їх їхні тренери, викладалися повністю, показували волю до боротьби та перемоги і  в той же час все проходило коректно, в дружній атмосфері. А головним секретарем змагань виступив Заслужений тренер України зі Львова Володимир Раковський. Крім того, було ще 8 суддей – 4 арбітри та 4 бокові судді.

Так як на турнірі виступали дві вікові групи спортсменів у 10-ти вагових категоріях, то їм надано було кожній окреме місце для боротьби і змагання проходили одночасно, паралельно. Згідно правил, пара борців проводила по два періоди тривалість по дві хвилини. Переможці визначалися по очках. Були випадки, коли хтось із спортсменів вигравав лише технічно – коли із значною перевагою в 10 і більше очок визначалась дострокова перемога. А чиста перемога це, коли спортсмен вклав свого суперника на лопатки, за цим пильно стежать судді. Також в турнірі прийняли участь дівчата тих же вікових груп по дзюдо та у 5-ти вагових категоріях. І хоч їх участь була неофіційною, все ж і вони показали свою майстерність у східному єдиноборстві.

29-річний тренер з Теребовлянської ДЮСШ, майстер спорту і чемпіон України, Володимир Перхалюк розповів коротко про свою команду, своїх вихованців:  «Я працюю у спортивній школі вже п’ять років. На цих змаганнях бере участь 20 наших спортсменів. У нас тренування проводиться за віковим групами, а також за рівнем розвитку кожного юнака: молодші групи дві – тренуємося тричі на тиждень; середніх груп у нас також дві – тренуємося тричі на тиждень, а от вже із старшою групою тренування проходять шість разів на тиждень, серед цих хлопців є й розрядники, в них досягнення вже більш вагомі. На даному турнірі наші спортсмени показали себе добре, я дуже задоволений ними. Як то кажуть, не пропала наука даром. Хочу висловити щиру подяку Заслуженому працівнику фізичної культури та спорту України Степану Підпиригорі, це саме завдяки йому нині ми маємо можливість розвивати в нашому місті вільну боротьбу, саме він є її засновником та неабияким тренером молодих спортсменів. Також висловлюю подяку всім прибулим на турнір тренерам, бо так чи інакше ми з ними знайомі, бували на різних турнірах, фактично ми є одна дружна родина».

У вільній боротьбі вибороли перші місця спортсмени з багатьох міст – з Херсона та Теребовлі, Джурова та Чернівців, Львова та Збаража, також з Молдови. А по дзюдо слід найбільше відзначити  дівчат з Вінниці та Теребовлі.

Своїми враженнями про турнір поділився тренер збірної борців з Молдови, з міста Кишинів, Костянтин Скрипнік( було приємно чути, що він трішки розуміє і розмовляє українською): «Наші хлопці добре виступили на даному турнірі, зайняли у різних вікових та вагових категоріях багато призових місць, з першого по третє. Крім того, нам усім сподобалася ваша гостинність, атмосфера змагань, щирість та відкритість, дружелюбність. Ми вперше у вашому місті, але в майбутньому, думаю, ще не раз побуваємо. Також запрошуємо вашу команду до нас».

Також гарно відізвався про змагання десятирічний борець з Чернівців Тарас Дутчак: «Я вже багато разів їздив із своєю командою на різні змагання. Тут, у Теребовлі, вперше, але все таки зайняв друге місце. Я задоволений своїм результатом. Поряд з тим знайшов  багато нових друзів, мені сподобалося у вас».

Нагороди, грамоти та медалі переможцям турніру вручали мер міста Теребовля Сергій Поперечний, теребовлянський ветеран вільної боротьби Степан Підпиригора і тренери команд.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #боротьба, #змагання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: