За деклараціями громадян, які раніше користувались в Україні транспортними засобами з іноземною реєстрацією, Волинська митниця випустила у вільний обіг 69 легкових автомобілів. Більшість з них оформили без виїзду за кордон на «внутрішньому» митному посту «Луцьк», чотири – безпосередньо у пункті пропуску «Ягодин».

Власники цих авто сплатили до державного бюджету 4,57 млн грн митних платежів, – повідомили IA ZIK на Волинській митниці.

Частина з тих транспортних засобів, які плануються до легалізації, накопичується у пунктах пропуску, розташованих на українсько-польській ділянці кордону. Зокрема, у зоні митного контролю «Ягодина» таких – до сотні. Вони не можуть в’їхати на митну територію України, оскільки не здійснили електронного декларування товару.

З цього приводу Волинська митниця просить громадян не створювати штучних черг, для цього – заздалегідь підготуватися до процедури митного оформлення.

Отримати оперативні роз’яснення посадових осіб Волинської митниці ДФС у цілодобовому режимі можна за телефоном (03377) 3-15-49.

Також митниця інформує про те, що 4 грудня збіг максимальний відведений для митного режиму «транзит» – 10 діб – термін перебування на митній території України автомобіля з іноземною реєстрацією, ввезений резидентом без грошової застави до 25 листопада 2018 року.

Відтак, усі бажаючі змінити митний режим «транзит» на митний режим «вільний обіг» ще можуть це зробити без виїзду за кордон, проте з обов’язковим внесенням під час митного оформлення добровільного внеску у Пенсійний Фонд України у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8,5 тисяч гривень).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #євробляхи, #кордон, #ягодин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: