На вулицях Тернополя з’являться монітори та гучномовці

Опубліковано:
4 Грудня, 2018

Щосереди у Тернополі о 15.00 перевіряють роботу системи оповіщення населення на випадок виникнення надзвичайної ситуації. У цей час звучить сирена. Та не всі знають, як діяти якщо звук сирени увімкнуть в інший час надовго. Роз’яснення з цього приводу надав начальник управління надзвичайних ситуацій Іван Коваль під час нещодавньої сесії міської ради, – пише За Збручем.

Питання щодо цього прозвучало від одного із депутатів під час звітування про виконання Програми захисту населення і території Тернополя від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2018 роки.

– Звук сирени означає сигнал «Увага всім!», – пояснив Іван Коваль. – Почувши його жителі міста мають включити радіо, телебачення і отримати ту інформацію, яка буде їм передана. – На сьогодні є проблема із системою оповіщення через те, що із підняттям ціни за радіоточки, населення масово відмовляється від них. Ми працюємо вже з вуличним радіо та іншими засобами інформації, щоб якнайбільше доносити інформацію до населення.

У продовження теми ще оди депутат поцікавився ситуацією щодо захисних споруд у місті.

– На території міста є 91 захисна споруда, у комунальній власності – 8 з них, – повідомив Іван Коваль. –  Решта перебувають на балансі власників підприємств, які працювали і працюють на території міста. Згідно чинного законодавства вони будувалися не для укриття простого населення, а для працюючої зміни, яка на випадок війни продовжила б працювати. Жителів міста планувалося евакуювати і відселяти у села і райони. На сьогодні великі підприємства міста перестали працювати за винятком «Оріона». Їхні захисні споруди перебувають на їх балансі. І використовувати їх для населення не планується. Щодо «Оріону», то він розташований на околиці міста, при надзвичайній ситуації людям добратися в цей район, і використати цю споруду в цілях захисту буде проблематично. На «Текстерно» є три захисні споруди, але воно продано, і дев’ять поверхів над нею. Ця захисна споруда зараз перебуває в управлінні фонду регіонального майна. Ми з ними ведемо перемовини, вони стараються скинути все на комунальну власність міста, оскільки не можна взяти споруду на баланс міста без цілого майнового комплексу. Буде такий самий парадокс, який ми розглядали з власниками будинків, котрі мають підвали, і ніхто туди нікого не допустить. Щодо інших захисних споруд, то їх перелік є на сайті міськради у разі необхідності будемо їх використовувати в тій чи іншій мірі.

Інформацію про виконання програми депутати підтримали 36 голосами. Одночасно, начальник управління отримав доручення дані про захисні споруди міста надіслати депутатам окремо. Зважаючи на проблему із відсутністю у людей підключення до радіо при затвердженні Програми на 2019-2022 міський голова Сергій Надал запропонував доповнити її ще одним пунктом.

– Оскільки живемо у час нових технологій пропоную прописати окремим рядком в Програмі у 2019 році забезпечити розміщення у людних місцях Тернополя додаткових засобів інформування у вигляді телеекранів, моніторів, засобів аудіо- та відеоінформації за прикладом вуличного радіо, – сказав міський голова. – Це має бути єдиний комплекс: великий монітор, який буде передавати зображення, технічний пристрій, який передаватиме звук, і там розміщатимемо повідомлення «Міська рада інформує», та іншу необхідну інформацію. Відділ земельних ресурсів має надати перелік місць, де можна виділити території під земельні сервітути на встановлення таких об’єктів. А потім вирішимо робити це за кошти бюджету чи за кошти інвестора.

Начальник управління надзвичайних ситуацій також зазначив, що у другому кварталі наступного року вони планують повністю відмовитися від послуг «Укртелекому». А звук сирени запишуть окремо та будуть транслювати через гучномовці. За Програму із пропозиціями та протокольним дорученням проголосувало 34 депутати.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вулиця, #гучномовець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: