«Батьківщина»: парламент має скасувати підвищення цін на газ та продовжити мораторій на продаж землі

04.12.2018 16:23   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Верховна Рада має скасувати подорожчання газу для населення і ухвалити постанову про мораторій на подальше підвищення цін.

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила під час Погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту.

Юлія Тимошенко звернулася до керівництва парламенту з вимогою негайно поставити на розгляд сесій постанову, яку вже підписали 6 лідерів фракцій та груп Верховної Ради.

Лідер партії «Батьківщина» в черговий раз наголосила: потреби населення можна повністю забезпечити за рахунок видобутку українського газу, що дозволить знизити ціну на газ щонайменше вдвічі. І це буде одним з перших рішень нової влади.

«Ми порахували собівартість видобутку 1 кубометру газу – 1 грн. Якщо нарахувати податки, прибутки – це 3,5 грн. А людям продають по 8,55 грн, - заявила Юлія Тимошенко».

В свою чергу, у своєму виступі із парламентської трибуни, заступник Голови фракції «Батьківщина», народний депутат Сергій Соболєв зазначив, що разом із ухваленням постанови про мораторій на підвищення цін на газ «Батьківщина» вимагає від парламенту продовжити мораторій на продаж сільськогосподарської землі. Він наголосив, що «Батьківщина» підтримує позицію всіх фракцій, які вважають це першочерговим питанням розвитку економіки та соціального захисту громадян.

Принциповим для «Батьківщини» є продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Сергій Соболєв нагадав, що для ухвалення відповідного рішення в парламенту залишилося лише 2 сесійні тижні.

Саме тому «Батьківщина» звернулася до спікера Андрія Парубія і керівників всіх депутатських фракцій та груп із проханням терміново розглянути подовження мораторію на продаж землі та ухвалити остаточне рішення, яке б не дозволило маніпулювати землями сільськогосподарського призначення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі