З 1-го грудня пенсіонерам на Тернопільщині збільшать виплати

Опубліковано:
1 Грудня, 2018

З 1 грудня в Україні розпочинається перерахунок пенсій. Він охопить близько десяти мільйонів українських пенсіонерів. Перерахувати обіцяють надбавки, підвищення та мінімальні пенсійні виплати особам з повним стажем, – пише МедіаТОР.

Прожитковий мінімум з першого грудня становитиме 1497 грн., відповідно до цієї суми і перераховуватимуть пенсії. Нагадаємо, з першого липня до грудня прожитковий мінімум становив 1435 грн.

«Перерахунок з першого грудня плановий, його проводимо через підвищення прожиткового мінімуму. Відповідно до закону про державний бюджет, розмір прожиткового мінімум з першого грудня – 1497 грн. Відповідно до цього, органи Пенсійного фонду вже провели повністю всю роботу щодо проведення цих перерахунків пенсій. Зараз ми на етапі виготовлення виплатних документів», – каже заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Володимир Івахов

Від завтра мінімальна пенсія на Тернопільщині – 1497 грн. Максимальна пенсія – 14 450 грн. – десять прожиткових мінімумів. Однак в області максимальні пенсії отримає лише близько сотні осіб. Більшість краян пенсійного віку – живуть «на мінімалку».

«Середній розмір пенсій в Тернопільській області – 1985 грн. Це невисокий рівень, серед причин – саме низькі зарплати. На жаль, в нашому регіоні майже найнижчі зарплати, ніж по Україні загалом», – додає Володимир Івахов.

Додамо, відповідно до державного бюджету, у першому півріччі 2019-го року пенсійні виплати становитимуть 1497 гривень, з липня до грудня – 1 564 гривень, а після грудня – 1638 гривень.

Вікторія Неборак

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виплата, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пенсія, #перерахунок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: