Таких би генералів в армії

01.12.2018 14:43   Джерело: Голос України
Опубліковано : Новини Тернопілля

Карпати у захваті від «нескорених.

Золоту медаль на міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених-2018» у Сіднеї здобув Сергій Ільницький, капітан національної збірної — учасниці цих ігор для ветеранів-військовиків. Разом із Олександром Бєлобоковим вони показали кращі результати у веслуванні на тренажері в категоріях Men’s IR6 і IR3 (швидкість за хвилину).

Капітан на псевдо «Сокіл».

Сергій Ільницький від самого початку бойових дій перебував на сході, в зоні АТО. Ветеран Збройних Сил України, полковник у відставці, він пішов служити на фронт за прикладом свого сина-госпітальєра. Як кадровий військовий став начальником штабу УДА.
Ще один франківець, колишній доброволець АТО, член Проводу ДУК, обласний керівник ГО «ДІЯ» Василь Абрамів пригадує, що познайомився із Сергієм Ільницьким ще в грудні 2014-го, коли начальник штабу відвідував бойову базу на передовій. Точилися бої за Донецький аеропорт, стояли в Пісках, Добровольча армія сформувала третю штурмову роту. Його син служив госпітальєром у Медичному батальйоні.

«Нам такі кадри, як Сергій Ільницький, були дуже потрібні, — розповідає Абрамів. — Начальник штабу часто виїжджав на передову, командував безпосередньо, не пускав процес на самоплив. Разом із бійцями був у бункері, управляв обороною, вогнем».
Дбайливий чоловік та батько двох дітей, Ільницький активно продовжує займатися волонтерством, допомагає громадській організації «ДІЯ» з продуктами, медикаментами для бійців. Вишукує реабілітаційні програми для ветеранів АТО та родин загиблих. Власне, це й об’єднує його з Прикарпаттям. Волонтери мають намір надалі організувати й дитячі реабілітаційні табори. Перша перемога Сергія Ільницького на «Іграх Нескорених» додала азарту. Побратими сприйняли її з великою шаною до капітана збірної.

Людмила СТРАЖНИК
Івано-Франківська область

ДО РЕЧІ

У національній збірній є ветерани із ампутаціями чотирьох кінцівок, серед яких — Вадим Свириденко, Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО. Чи, скажімо, Олександр Чалапчій — без двох ніг, удостоєний ордена «Народний герой України». Про таких хлопців треба говорити. Вони здатні перемагати. І їхній капітан на псевдо «Сокіл» Сергій Ільницький підтверджує це своїм життям та висотою польоту.

ДОВІДКОВО

«Ігри Нескорених» заснував принц Велико-британії Гаррі Уельський. Це змагання для ветеранів-учасників бойових дій. Торік до цих ігор, що відбулися в Торонто, приєдналася наша країна як асоційований член НАТО. Виступ був успішним — ветерани привезли 14 медалей, зокрема 14 золотих. Цьогоріч наша збірна змагалася ще із 17 командами в таких видах спорту: легка атлетика, стрільба з лука, пауерліфтинг, штовхання ядра, веслування на тренажерах, плавання, велоспорт. Національна команда єдина представляла країну, де точиться війна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Голос України  

Коментарі