Туристи з Тернопільщини пройдуть шляхами Яна Амора Тарновського (Фото)

Опубліковано:
30 Листопада, 2018

Новий міжнародний туристичний маршрут шляхами засновника Тернополя Яна Амора Тарновського започатковують в обласному центрі, – пише Терен.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє автор проекту, тернопільський історик Сергій Ткачов, який розробив маршрут із туроператором «Оксамит – КЛ».

– Чотириденна мандрівка розпочинається у Тернополі і продовжиться у Польщі. Спочатку туристи побувають в Лежайську, де під час пішохідної екскурсії Старим містом вони відвідають Музей пива, оглянуть базиліку та монастир отців Бернардинів. Побувають мандрівники і в Сандомирі, місті–музеї на семи горбах над Віслою, яке ще називають «Малим Римом, – пише Ткачов.

Також у програмі – оглядини фортифікаційних споруд, синагоги, ратуші, костелів Дзікув-Тарнобжег, замку Тарновських Окрім цього, мандрівники побувають у Тарнові, замку в Баранові-Сандомирському, Пшеворську — місті з гербом Леліва, яке відоме ще з ХІІІ ст. Тут знаходиться 110 пам’яток історії та архітектури.

Довідка: Ян Амор Тарновський – один з найвидатніших гетьманів Речі Посполитої, гетьман великий коронний XVI ст, краківський, руський воєвода, засновник у 1540 році Тернополя. Свій бойовий шлях почав у віці 22 років під керівництвом гетьмана Костянтина Острозького. Брав участь у габсбургсько-турецькій війні у 1521 році. У 1524 році в сутичці під Львовом розбив турецький загін. У 1534 керував польсько-литовським військом у війні проти Московії. Уславився здобуттям Гомеля, облогою і взяттям Стародуба. Тарновський – автор праці «Рада воєнної справи», яка виклала досягнення польської військової думки й техніки того часу та на якій виховувалось декілька поколінь полководців Речі Посполитої.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тарнавський, #тернопіль, #тернопільські новини, #турист
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: