Колегія суттєво збільшила заставу підозрюваному у нападі на екс-депутата Тернопільської міської ради

29.11.2018 22:43   Джерело: Реально
Опубліковано : Новини Тернопілля

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора прокуратури Тернопільської області на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 10 листопада 2018 року про обрання запобіжного заходу підозрюваному Станіславу Л. у виді тримання під вартою та визначено 60 тис. 753 грн грошової застави, - пише Реально.

Після внесення застави на підозрюваного покладено відповідні обов’язки.

Розгляд апеляції проходив у режимі відеоконференції, оскільки підозрюваний Станіслав Л. після внесення 60 тис. грн. застави повернувся додому, у Кривий Ріг Дніпропетровської області.

У поданій апеляції прокурор прокуратури Тернопільської області просив дану ухвалу скасувати та обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави. Оскільки після оголошення підозри Станіслав Л. втік і з квітня по листопад 2018 р. перебував у розшуку. Ризики, передбачені ст. 177 КПК існують і далі, а саме він може переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; знищити, сховати або спотворити речі чи документи, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Адвокат та підозрюваний з поданою апеляцією не погодились.

Заслухавши думки учасників процесу у дебатах, вивчивши матеріали справи, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора та збільшила розмір застави до 140 тис. грн.

Повний текст ухвали буде проголошено о 15 год. 30 листопада 2018 року.

Довідка: досудовим слідством Станіслав Л. підозрюється у тому, що 22 лютого 2018 року приблизно о 16 год. 10 хв. неподалік магазину “Тайстра”, що на вул. Грушевського у м. Тернопіль, заздалегідь заготовленим предметом, схожим на ніж, завдав удар колишньому депутату Тернопільської міської ради Ігорю Т. та втік із місця злочину.

Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням холодної зброї чи іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень ).

Оперативно-розшуковими заходами встановлено, що до вчинення правопорушення причетний 28-річний житель Кривого Рога Станіслав Л. Допитаний в якості підозрюваного він свою вину повністю визнав та повідомив обставити даного злочину.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Реально  

Коментарі