Результати децентралізації обговорили у Києві

Опубліковано:
29 Листопада, 2018

Десятки гостей приїхали до Києва на П’ятий Національний прес-клуб реформ «Децентралізація: результати, виклики і перспективи».

Щороку тут фахово говорять про актуальні питання децентралізації. Та цього разу захід почали із обговорення запровадження воєнного стану. Зокрема, як це вплине на роботу органів місцевого самоврядування.

Виконавчий директор Асоціація міст України Олександр Слобожан: “Основні види діяльності органів місцевого самоврядування будуть залишатися, але вони будуть застосовуватися з певними обмеженнями, які будуть визначені тим законом. Хочу звернути увагу, що обмежень відповідно до закону, воно стосується лише частково основних прав і свобод людини та громадянина і в повній мірі не може відміняти конституційні засади, визначені Конституцією цих прав”. Далі учасники перейшли до обговорення питань, винесених до порядку денного. Почали з найважливішого – бюджет 2019.

“Нам вдалося частково збільшити обсяги міжбюджетних трансфертів що стосується медицини і освіти. Майже 70 млрд грн буде складати обсяг освітньої субвенції. Відповідно, зростання по окремим муніципалітетам складає від 12% до 25%. В середньому це ріст освітньої субвенції у порівнянні з минулим роком, складає десь 12%”, – сказав Олександр Слобожан.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #децентралізація, #київ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: