Ольга Шахін: Без малого та середнього бізнесу хиткі позиції української економіки – приречені

Опубліковано:
27 Листопада, 2018

У зв’язку із загостренням суспільно політичної ситуації в Україні підприємці Тернопільщини відмовились від радикального методу, але на захисті своїх прав та інтересів продовжують наполягати в рамках правового поля.

Як стало відомо, лідери шести громадських організацій, які об’єднують представників малого та середнього бізнесу, передали Голові Тернопільської обласної адміністрації колективне звернення. У документі йдеться про те, що на даний час існуючі законодавчі норми та окремі рішення уряду ставлять під загрозу існування підприємництва в країні, а відтак провокують додаткові економічні ризики.

Зокрема, лідери громадських організацій звертають увагу на те, що існуючі санкції за порушення законодавства про працю та зайнятість населення є надто високими і неспівмірними до рівня соціальної небезпечності та тяжкості вчинку.

«Застосування органами Держпраці «драконівських штрафів» вже стало причиною збільшення адміністративного тиску на легальних суб’єктів господарювання,  роботодавців та спонукає їх до припинення легальної господарської діяльності та переходу до здійснення  діяльності в тіні без належної державної реєстрації, звітності та сплати податків, створює нездорову соціальну напругу в середовищі малого та середнього бізнесу», – цитує звернення голова ТОГО «Підприємці Галичини» Ольга Шахін.

За її словами, представники малого та середнього бізнесу Тернопільщини готові до переговорного процесу з органами влади, адже розуміють, що у складний для Держави час, єдність є основною умовою.

У своєму зверненні підприємці наголошують на необхідності щонайшвидшого розгляду Парламентом законопроектів № 5711, № 6489, № 7326. Крім того вважають, що Кабінету міністрів слід переглянути своє рішення та внести зміни до Постанови КМУ від 17 липня 2013 року № 509 «щодо порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення», якими визначити, що на час оскарження Постанов про накладення штрафу органів Держпраці такі Постанови не набирають законної сили та не виконуються в примусовому порядку.

«Це ті кроки, які має зробити центральна влада з метою забезпечення збереження робочих місць, зупинення тінізації ринку праці та зменшення соціальної напруги в суспільстві. А місцеві адміністрації та органи місцевого самоврядування, якщо вони не лише декларують, а й насправді готові до цивілізованих відносин з бізнесом, повинні почути підприємців та сприяти їм. Без малого та середнього бізнесу, і без того хиткі позиції української економіки – приречені», – застерігає Ольга Шахін.

Нагадаємо, раніше підприємці Тернопільщини оголосили про проведення мітингу під стінами ТОДА на 26 листопада. Але змінили формат, аби у важкий час (захоплення РФ українських кораблів та розгляд питання про введення воєнного стану – ред.) додатково не нагнітати внутрішню агресію в країні. Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила Ольга Шахін.

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бізнес, #звернення, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахін
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: