На Тернопільщині хліб дорожчає, незважаючи на добрий урожай

26.11.2018 09:13   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Новини Тернопілля

Аграрії краю розширюють посіви зернових культур. Тільки озиминою засіяли площі понад 200 000 га. Культуру називають однією з найбільш рентабельних, - пише За Збручем.

Попри негоду аграрії краю зібрали добрий врожай зернових культур, – повідомляє департамент агропромислового розвитку ОДА. Загальний обсяг зібраного зерна – 2, 6 мільйона тонн. Це дещо більше, ніж у попередні роки.

«На завершенні жнив ми отримали результати аналогічні минулому року. А якщо проаналізувати останні роки, то ми маємо ріст до 30%, що стосується виробництва. Урожайність досить добра, хоча погодні умови були досить складними. Проте врожайність 55 центнерів з гектара – це досить добре. Аграрії могли отримати непогані прибутки», – каже в. о. директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Володимир Стахів.

Працівники сільського господарства області вже складають плани на наступний рік. Посівна кампанія озимих культур завершилася. Аграрії засіяли площі понад 200 000 гектарів.

Незважаючи на добрий врожай зернових культур, вартість хліба та іншої хлібобулочної продукції продовжує зростати. Причина у збільшенні собівартості виробництва, – кажуть аграрії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі